Projenin Tufanpaşa Mahallesini kapsayan etabında Saimbeyli Caddesi ve Fehmi Özel Türkay Caddesinde biriken yağmur sularının Akpınar deresine akıtılması planlanıyor.
Kozan Belediyesi Şantiye Şefliğine bağlı ekiplerin 600 metrelik hatta hayata geçirdikleri  projede belediyenin kendi ürettiği 600’lük büzler kullanılıyor.
Kozan Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Yeşiloğlu Ali Sırrı Sokakta devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Yeşiloğlu burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Tufanpaşa Mahallemize bağlı Gül Sokak, Talih Sokak, Ali Sırrı Sokak ve Aslan Sokakta devam eden çalışmalarımız kapsamında 600 metrelik bir alana yağmur suyu drenaj hattı döşüyoruz. Yaklaşık bir ay sürecek olan çalışmalarımızın sonunda ilçemizin iki önemli caddesi olan Saimbeyli ve Fehmi Özel Türkay caddelerinin yağmur sularını Akpınar deresine akıtmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızı, vatandaşlarımızı mağdur etmeden, kısa sürede tamamlamaya gayret gösteriyoruz. Ekiplerimizin bir kısmı büzlerin döşeneceği hattı kazarken, diğer kısmı boruları yerleştirerek kazılan alanın üzerini kapatıyor. Üçüncü bir ekibimiz de asfaltlama, parke ve kaldırım çalışmalarını yürütüyor. Yaklaşık 1 buçuk yıldır devam eden yağmur suyu drenaj hattı projemiz sayesinde ilçemizdeki yağmur suyu taşkınlarının tamamen önüne geçmiş olacağız.”
Belediyeden yapılan açıklamaya göre yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarının bu etabında 150 metre de ızgara döşeneceği bildirildi.