Projenin Tufanpaşa Mahallesini kapsayan etabında Kozan Lisesi ve Hazer Sokak civarında biriken yağmur sularının İlikçikuyu hattı üzerinden mezarlık camisi civarındaki dereye akıtılması planlanıyor.
Daha önce var olan 700 metrelik hatta hayata geçirilecek projeyle Kozan Belediyesi Şantiye Şefliğine bağlı ekipler ihtiyaç duyulan noktalara kendi ürettikleri yağmur suyu ızgaralarını ve büzleri döşeyecek.
Kozan Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Yeşiloğlu Saimbeyli Caddesi Samanyolu Çiçekçilik kavşağında başlayan kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Kozan Belediyesi’nin kendi imkanları ile hayata geçirdiği yağmur suyu projesinin vatandaşlardan büyük destek aldığını ifade eden Yeşiloğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kozan Belediyesi olarak yağmur suyu drenaj hattı projemizi hayata geçirmeden önce Saimbeyli Caddesinde yağmur yağdığında vatandaşlarımız bırakın yolda yürümeyi kaldırımda bile yürüyemiyordu. Projemizle vatandaşımızın bu mağduriyetini giderdik. Saimbeyli Caddesi üzerindeki çalışmalarımıza projemizin eksikliklerini tamamlayarak devam ediyoruz. Hazer Sokaktan itibaren Samanyolu Çiçekçilik kavşağına kadar yağmur sularının biriktiği noktalara ızgara döşeyeceğiz. Belediye Başkanımız Sayın Musa Öztürk’ün seçim vaadleri arasında bulunan yağmur suyu drenaj hattı projemizin yüzde altmışlık kısmını tamamladık. Buradaki çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından projemiz Irmak Caddesinde devam edecek.”

Saimbeyli Caddesinde devam eden çalışmaların yaklaşık 10 günde tamamlanması planlanıyor.