Zabıta ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik şartlarda üretilmiş ürünler tüketebilmesi, kaçak ve sahte alkol satışının engellenmesi için yılın son günlerinde denetimlerini artırdı. Ekipler ilçe merkezinde faaliyet gösteren kuruyemişçi, tekel bayisi ve toptan gıda satışı yapan işyerlerinde denetim yaptı.

Satışa sunulan gıdaların sağlıklı olup olmadığını, hijyen şartlarına uygunluğunu, son tüketim tarihlerini ve iş yerinin ticari faaliyet gösterebilmesi için temin etmesi gereken belgeleri kontrol eden ekipler, ürünlerin fiyat etiketlerini de kontrol etti. Yıl boyunca rutin denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri halk sağlığı için uygulamanın yeni yılda da hız kesmeden devam edeceğini dile getirdi. Bazı işyerlerinde görülen eksiklikler için işyeri sahiplerini uyaran zabıtalar, eksikliklerin kısa sürede tamamlanması gerekliliğini belirtti.

Yılbaşı öncesi yapılan denetimler ile ilgili bilgi veren Zabıta Müdürü İzzet Kunt, işyerlerinde uyguladıkları denetimlerin amaçlarının ceza yazmak değil, işyerlerinin uygun şartlarda çalışmalarını ve eksiklerini gidermelerini sağlamak olduğunu ifade etti.