İlçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi şantiye ekiplerinin birlikte yürüttüğü çalışmalar kapsamında Bucak, Çobanpınarı, Ilıca, Acarmantaş ve Ferhatlı köylerinde yaklaşık 20 km yol asfaltlanacak. Geçtiğimiz hafta başlayan çalışmalarda öncelikli olarak köy muhtarlarının belirlemiş olduğu yolların zemin iyileştirme çalışmaları yürütülüyor.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ve Adana Büyükşehir Belediyesi Aski 3.Bölge Koordinatörü Tayfun Çiftçi çalışmaları yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi ve Kozan Belediyesi’nin el ele vererek vatandaşa birlikte hizmet ürettiğini belirten Başkan Öztürk, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’nün desteği ile Göller yaylasından başlayan hizmet atağımıza yaylalarımızda devam ettik. Yaz başında Akçalıuşağı köyümüze kurduğumuz kum ocağı ile yayla yollarımızın bakım ve onarımını yaptık. Şimdi de  çalışmalarımıza ova köylerimizde devam edeceğiz ve bunun ilk ayağı olarak Bucak yöresinde yol çalışmalarımıza başladık. Ekiplerimiz yaklaşık olarak bir haftadır muhtarlarımız tarafından belirlenen yollarda kumlama çalışması yapıyor. Sonrasında da 20 km kadar asfalt dökeceğiz. Narenciye mevsimine girdiğimiz şu günlerde, narenciyesi ile ünlü Bucak yöresinin yollarının bakım ve onarımını yapıp, vatandaşlarımızın kullanımına hazır hale getirmek belediye olarak görevimiz.”


Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ve Aski 3.Bölge Koordinatörü Tayfun Çiftçi daha sonra Bucak’ta vatandaşlarla bir araya gelerek, vatandaşların istek ve şikayetleri dinledi. Öztürk ve Çiftçi’ye, Çobanpınarı muhtarı Mümtaz Yavuz, Bucak muhtarı Adem Yavuz, Ilıca muhtarı Hasan Özenli, Acarmantaş muhtarı Hakan Büyüköztürk, Ferhatlı muhtarı Salim Akça, Kozan Belediyesi meclis üyeleri ve bürokratları da eşlik etti. Muhtarlar köylerine yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Öztürk’e ve büyükşehir belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kozan Belediyesi tarafından yürütülen asfaltlama çalışmalarının mevsim şartları elverdiği ölçüde kış aylarına kadar devam edeceği belirtildi.