Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan İlçesi’nin ana arterlerinden Sırkıntı Caddesi’nde gerçekleştirdiği bitümlü sıcak karışım asfalt çalışmasıyla 10 metre genişliğindeki 650 metrelik güzergahı otoyol standartlarına kavuşturdu. Her gün binlerce taşıtın geçiş yaptığı Sırkıntı Caddesi’nde ulaşım hizmetinin iyileştirilmesi yöre halkını memnun etti. 

YOL HİZMETLERİ HIZ KESMİYOR

Hizmet maratonunu hem kırsalda, hem de kent merkezinde sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi, yol yapımı, asfaltlama, büyük onarım ve küçük onarım çalışmalarını yaz döneminde yoğunlaştırdı. Adana’nın dört bir yanında ulaşım hizmetlerini iyileştiren Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan İlçesi’nde taşıt trafiğinin yoğun olduğu Sırkıntı Caddesi’ni de yeniledi. Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 650 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğindeki güzergahı bitümlü sıcak karışık asfaltla kapladı
 

ÖZVERİLİ ÇALIŞMA, GÜÇLÜ MAKİNE PARKI 

Trafik yükünü sırtlayan projeleri peş peşe hayata geçiren, altgeçit, köprü ve yeni bulvarlarla hemşehrilerine rahat nefes aldıran Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda Kozan’da da yoğun çalışma yürüten Yol İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Sırkıntı Caddesi’nde ilk etapta eski asfaltı sökerek, yol seviyesini düşürdü. Bu güzergahta yağmur suyu ve kanalizasyon hatları da gözden geçirilip, ihtiyaç duyulan yerler yenilendi. Daha sonra 10 metre genişliğinde, 650 metre uzunluğundaki yola, finisherlerle 850 ton bitümlü sıcak karışım asfalt döküldü. 

‘SAĞOLASIN HÜSEYİN BAŞKAN’ 

Sırkıntı Caddesi üzerinde ev ve işleri bulunan vatandaşlar başta olmak üzere yöre halkı, yol hizmetlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür eden Kozanlılar, “Adana Büyükşehir Belediyesi, fedakar personeli ve güçlü makine parkıyla, gece, gündüz demeden çalışıp, Sırkıntı Caddesi’nin otoyol kalitesine getirdi. Başkanımız Hüseyin Sözlü ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştular.