İstanbul başta olmak üzere Adana ve çeşitli illerde yaklaşık 25 bin kişinin kredi kartı bilgilerini ele geçirerek dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 2'si kadın 16 kişilik şebeke çökertildi. Çetenin, internet üzerinden hackerlerden satın aldıkları müşteri bilgileriyle sahte kredi kartı üretip alışveriş yaptıkları belirlendi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kredi kartı dolandırıcılık şebekesine yönelik 5 ay boyunca sürdürdüğü teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçti.

İstanbul'da Üsküdar ve Pendik ilçeleri, Antalya, Şanlıurfa ve Adana'da tespit edilen 15 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, 2 yabancı uyruklu kadının da aralarında bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 adet

MSR 206 manyetik şerit bilgisi kopyalayıcı, 1 adet kart baskı cihazı, 1 adet ribon (kart baskı cihazında kullanılan şekillendirici), 2 adet taşınabilir harddisk, 3 laptop, 20 adet cep telefonu, 50 adet sim kart, 260 adet manyetik şeritli kart, 2 adet flash bellek, 5 adet winmodem, çok sayıda kimlik fotokopisi, bir yabancı kişiye ait ehliyet, 3 kimlik ve yapılan işlemlere ait çok sayıda slip fotokopisi ele geçirildi.

Yapılan operasyonun ardından şebeke üyelerinin çalışma şekli de ortaya çıktı. İddiaya göre, suç örgütü, yurtdışı bankalara ait banka ve kredi kartı bilgilerini para karşılığında internet aracılığıyla ICQ, MSN ve benzeri sosyal paylaşım programlarından temin ediyordu. Elde ettikleri bilgilerle hazırladıkları manyetik şeritli beyaz plastik kartların üzerine kişi bilgileri ve banka adını yapıştıran şebeke üyeleri, daha sonra bu kartlarla alışveriş ya da nakit çekim yapıyordu.

Şebeke üyeleri, sahte olarak üretilen kartların manyetik şeritlerine yabancı ülkelere ait kredi kartı track bilgilerini MSR 206 ve benzeri cihazlar vasıtasıyla yükleyerek, kullanıma hazır hale getiriyordu.

İstanbul, Muğla, Antalya, Şanlıurfa ve civar illerde dikkat çekmemek için lüks araçlarla seyahat ettikleri belirlenen şebeke üyelerinin, anlaşmalı oldukları işyerlerinin pos cihazlarını komisyon karşılığında kullandıkları da ortaya çıktı.

Ele geçirilen laptop bilgisayar, hardisk ve benzeri dijital materyaller üzerinde yapılan inceleme sonucunda ise yerli ve yabancı bankalara ait kullanıma hazır binlerce kredi kartı bilgisinin bulunduğu belirtildi. Şebeke üyelerinin bu yöntemle yaklaşık 25 bin kişinin kredi kartı bilgilerini ele geçirdikleri ifade edildi.

İfadeleri alınan 2'si kadın 16 kişi, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.