Adana’da parkta gezen 15 yaşındaki B.D.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla hakkında 16 yıl hapis cezası istenen özel güvenlik görevlisi Hüseyin Y., zorla mahkemeye getirilen B.D.’nin, psikolojik rahatsızlığı nedeniyle yalan uydurduğunu söyleyince şartlı tahliye edildi. Hüseyin Y.’ye yurtdışı yasağı getirilirken, haftada 3 gün karakola imza atacak.

Annesi ve babası ile 28 Ocak’ta hastaneye psikolojik tedavi olmak için giden B.D., ‘simit almaya gidiyorum’ diyerek yanlarından ayrılıp kayıplara karıştı. İddiaya göre, gece yarısı Merkez Park’a giden B.D., parkın özel güvenlik görevlisi Hüseyin Y. ile karşılaştı. Hüseyin Y., küçük kıza cinsel ilişki teklifinde bulundu.  6 kez yapılan teklif üzerine B.D.’de kabul etti.

Özel güvenlik görevlisiyle cinsel ilişkiye girdikten sonra 3 gün daha başka yerlerde kaldıktan sonra eve giden B.D., anne ve babasına tecavüze uğradığını söyledi.

BAKİRE ÇIKTI

Yapılan soruşturma sonunda özel güvenlik görevlisi Hüseyin Y. yakalanıp 1 Şubat’ta tutuklanırken, aynı gün B.D.’nin ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı tarafından yapılan muayenesinde bakire olduğu belirlendi. Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeki muayenesinde ise ruh sağlığının bozulduğu saptandı.

16 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Tutuklu özel güvenlikçi Hüseyin Y., hakkında ‘cinsel istismar’ suçundan 15 yıl, ‘çocuğu yanında tutmak’ suçundan da 1 yıl olmak üzere toplam 16 yıl hapis cezası istemiyle Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya devam edildi.

B.D. ZORLA MAHKEMEYE GETİRİLDİ

Evden devamlı kaçtığı için daha önceki duruşmalara gelmeyen B.D. polis zoruyla mahkemeye getirildi.  Sosyal hizmet uzmanı gözetiminde ifadesi alınan B.D., 2 yıldır bazı nedenlerden dolayı psikolojik tedavi gördüğünü söyledi.

‘UYDURDUM’

Hastalığı nedeniyle zaman zaman hayal gördüğünü belirten B.D., “Bazı şeyleri uydurabiliyorum. Hastaneye gittiğimizde de annem ve babamın yanından ayrılıp gezmeye çıktım.  Akşam parka geldim. Köpeklerden korktuğum için sanığa sığındım.  Hüseyin bana kaç yaşımda olduğumu sordu. Ben de 18 yaşımda olduğumu söyledim. Beni kovdu.  Yanından ayrılıp 2-3 gün bu şekilde gezdim. Dışarıda yatıp kalktım, başıma bir şey gelmedi. Eve gelince annem ve babamla karakola gidip, Hüseyin’in bana cinsel saldırıda bulunduğunu söyledim. Gerçekte böyle bir şey yoktur. Sanık bana cinsel saldırıda bulunmadı. Benim amacım, sanığa yönelik iftira suçunu işlemek değil. Gördüğüm tedavi bakımından sanığı suçladım.  Sanıktan şikayetçi değilim. Şu an vicdan azabı çekmekteyim. Kaç gündür uyuyamıyorum” dedi.

‘SEVGİLİ OLALIM’

Sanık Hüseyin Y. de, daha önce yaptığı savunmasını tekrarlayıp, “Bana sevgili olalım, dost hayatı yaşayalım dedi. Kabul etmedim. 3 aylık evli olduğumu söyledim. Daha sonra hayat kadını olduğunu, para karşılığı ilişkiye girdiğini söyledi. Kazandığı parayla da alkol ve uyuşturucu aldığını belirtti. Ben de ‘seninle işim olmaz’ diyerek bağırıp çağırdım. Kovaladım. Bana ‘Seni yakacağım’ dedi. Sarhoş gibiydi. Ben de ‘Yak yakabilirsen’ diye cevap verdim. İlişkiye girdim. Zaten bakire olduğu ortaya çıktı” dedi.

TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, B.D.’nin ifadesi üzerine Hüseyin Y.’nin adli kontrolle tahliyesine karar verdi.

YURTDIŞINA ÇIKAMAYACAK

3 günde bir polis merkezine ifade verecek olan Hüseyin Y.’ne yurtdışı yasağı da getirildi. Duruşma, B.D.’nin İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gönderilecek ruh ve beden sağlığı ile ilgili raporun beklenmesi için ertelendi.

GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ