Yaşlılar Haftası her yıl ülkemizde 18-25 Mart tarihleri arasında kutlanır. Bu hafta nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenir. Hafta dolayısıyla çeşitli sivil toplum örgütleri geziler düzenleyip, yaşlılarla biraraya gelerek, topluma mesajlar verirler.

 

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk de bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılara sahip çıkılması gerektiğine işaret etmiştir. Atatürk, “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmağa hakkı yoktur." derken, bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmamızın insanlık görevimiz olduğunu dile getirmiştir.

Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım görmeleri gerekir.  Bu amaç doğrultusunda Seyhan Belediyesi tarafından yaptırılan Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin dün sürpriz konukları vardı.

Celalettin Sayhan İlköğretim Okulu Müdürü Nihat Kaya, Müdür Yardımcısı Gökhan Baştürk, Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Füsun Demiryapar, İngilizce Öğretmeni Özer Vuran ve Rehberlik Öğretmeni Deniz Dolar ile 28 öğrenciden oluşan kafile, Yaşlılar Haftası nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikte huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret ederek, onlarla unutulmaz dakikalar yaşadı.

Konuklarını kapıda karşılayan Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hamza Dönmez ilk olarak merkezi tanıttı. Müdür Yardımcısı Rifat İnan ve görevli olarak çalışan Nimet Demirtaş ile birlikte konuklarla ilgilenen Müdür Dönmez ziyaret öncesi kısa bir konuşma yaptı. Merkezde 35’i bayan toplam 105 yaşlı insanın ikamet ettiğini dile getiren Dönmez, “Buradaki yaşlılarımız da daha önce bizler gibi genç insanlardı. 60-65 yaşına gelince, bundan sonraki yaşantılarını bu çatı altında yaşamak istedikleri için burayı seçtiler. Bizler de onlara elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Bir aile ortamı yaratarak, onların aile özlemini dindirmeye gayret ediyoruz.

Burada kalan yaşlılarımızı ziyaret eden, onlarla kısa bir süreliğine de olsa vakit geçiren, sorunlarını paylaşan, yaşamdan tad almalarına yardımcı olan başta yardımseverler ve özellikle de öğrenci kardeşlerimiz çok önemli bir görevi yerine getirmiş oluyorlar” dedi.

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında gerçekleşen ziyaret sırasında yaşlıların elini öpen ve onlara hediyeler veren öğrencilerin, zaman zaman duygusal anlar yaşadıkları gözlendi.

Merkezin bahçesinde cam serada sebze yetiştiren yaşlılar spor salonu ve dinlenme salonunda da biraraya gelip, sohbet etme imkanı buluyor.

Okul Müdürü Nihat Kaya, “Bugün sahip olduğumuz duygu ve değerleri, bizden sonraki nesillere kültür olarak aktarmak görevimiz. Bütün yaşlılarımızın Yaşlılar Haftasını kutluyoruz” dedi.