Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerini birer birer hizmete açıyor.  Sırasıyla Levent Çetin Topçuoğlu Kültür Evini Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Yamaçlı Mevlana Kültür Evini Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan Fatma Şahin, Kiremithane Mahallesi Yunus Emre ve 19 Mayıs Ahmet Yesevi Kültür Evini Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan açılışlarını yapmışlardı. Köprülü Mehmet Akif Ersoy Kültür Evini ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar açtı.

Açılışa Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra Adana Valisi Hüseyin Avni Ços, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci  Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı,  Yüreğir İlçe Başkanı Bahadır Balcılar , meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar açılışı yapılan Kültür Evine Mehmet Akif Ersoy adının verilmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek  ‘Bu Kültür Evimiz moral değerlerimize, kökümüze, tarihimize, özümüze, kültürümüze, gençlerin yetişmesine çok daha fazla katkı sağlayacaktır.’ dedi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Ços ‘Kentsel Dönüşüm kentlerimizin fiziki anlamda ve maddi anlamda dönüşümü sağlarken Kültür Evlerimizle kentlerin manevi dönüşümü, kültürel dönüşümleri gerçekleştirilmektedir. Böyle çok yönlü eksikliğini hissettiğimiz binaların yapımını gerçekleştiren belediye başkanımızı ne kadar tebrik etsek azdır. Bu hizmetin mahallemize halkımıza Adana’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum ’dedi.

Her biri 1700 metrekare olan Kültür Evlerinin çok yönlü olarak Yüreğir halkının hizmetinde olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘Toplumsal değişim ve dönüşüme öncülük etmek amacıyla değişik mahallelerde inşa ettiğimiz Kültür Evlerinde; sosyal, kültürel, mesleki ve eğitsel içerikli kurslar yanında ulusal ve uluslararası projelerde yürütülmektedir.  Bundan sonra Kültür Evlerimiz Yüreğir’de kültürün, sanatın, sosyal değişim ve dönüşümün markası ve adresidir.’ dedi

Açılıştan sonra Kültür Evlerini gezen Bakan Bayraktar sınıfları gezdi. Biçki dikiş kurslarından nevresim takımı ve çeşitli hediyeler sunuldu. Müzik sınıflarında ise müzik dinletilisi sunuldu.