Planlamalarını gerçekleştirecek olan vatandaşların, yıllık izin ve uçak bileti gibi ayarlamaları şekillendireceği Kurban Bayramı tarihi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlandı . Peki, dini vecibelerin yerine getirileceği Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek? İşte, merakla araştırılan konu hakkında detaylı bilgiler

Kurban Bayramı tatili için hazırlıklar şimdiden başladı. Bu yıl Ramazan Bayramı'nın hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle kısa süreli bir tatil yapan vatandaşlar, daha uzun bir istirahat umuduyla Kurban Bayramı tatil takvimini sorguluyor. Özellikle bayramdan hemen önce 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutlanacak olması uzun tatil umudunu arttırıyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman?
Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Ramazan Bayramı'nın sona ermesi ile birlikte herkes Kurban Bayramı tatilinin kaç gün süreceğini merak ediyor. 2017 yılı Kurban Bayramı'nın ilk günü 1 Eylül'e denk geliyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANACAK, TATİL KAÇ GÜN OLACAK?


Kurban Bayramı, her yıl biraz daha gerileyerek yaz aylarına doğru çekilmeye başladı. Bu yıl, 31 Ağustos Perşembe günü Arefe olarak kabul edilecek. 01 Eylül- 04 Eylül arası ise Kurban Bayramı’nın dört günü olacak. Yani bu yıl, arefe günü de dahil edilirse Kurban Bayramı 31 Ağustos Perşembe günü başlayıp 04 Eylül Pazartesi günü son bulacak.

*31 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Perşembe)
*1 Eylül Kurban Bayramı 1.gün (Cuma)
*2 Eylül Kurban Bayramı 2.gün (Cumartesi)
*3 Eylül Kurban Bayramı 3.gün (Pazar)
*4 Eylül Kurban Bayramı 4.gün (Pazartesi)

TATİL GÜNÜ 6’YA ÇIKABİLİR

Kurban Bayramı ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de tatil uzatma ve birleştirme kararı konusu. Bu sene uzun soluklu olmasa da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın resmi tatil olması ve arife gününün tam gün ilan edilebilmesi, bu konuyu gündeme taşındı. Bu gelişmeler göz önünde bulundurulursa toplam tatil süresinin 6 güne çıkma ihtimali var. Bu gelişmeler göz önünde bulundurulursa toplam tatil süresi 6 güne çıkabilir.