Seyhan Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramını huzur ve esenlik içerisinde geçirmeleri için çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, vatandaşlara yönelik, ‘Sağlıklı kurbanlık seçimi, kesimi ve etlerin muhafazası’ konulu bir seminer düzenlendi

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen seminere tüm Seyhan Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü'nden Veteriner Hekim Evren Sonyürek vatandaşları bilgilendirdi.

 

Seminener öncesi konuşan Başkan Yardımcısı Kadir Özdemir ;vatandaşlarımızın inançları  gereği yerine getirdiği kurban kesme ibadetinin sağlıklı, hijyenik koşullarda gerçekleşebilmesi için gerekli  tüm koşulları sağlayabilmek adına var güçleri ile çalıştıklarını söyledi.

 

İlgili birimlerimler ile birlikte bayram süresince yirmi dört saat görev başında olacaklarını belirten Özdemir, "Seyhan Belediyesi olarak ilçemize gelen kurbanlıkların satış öncesi gerekli kontrollerin yapımı için gösterdiğimiz özeni, kesimler için hazırladığımız alanlara da gösteriyoruz. Vatandaşlarımız oldukça cüzi ücretler karşılığında, kurban kesimlerini gerçekleştirebilecekler. Vatandaşlarımızdan özellikle rica ettiğim konu belirlenen kesim alanları dışında, belirlenen kesim görevlilerinden başka kimseye kesim yaptırmamalarıdır" dedi.

Özdemir'den sonra söz alan Çevre Koruma Müdürlüğü'nden Veteriner Hekim Evren Sonyürek sağlıklı kurban nasıl olur, kesim nasıl yapılır, kesim sonrası etler nasıl korunur detaylı şekilde bilgi verdi.