Adana’da 10 bin lira haraç istediği bar işletmecisi arkadaşının eniştesi yerine kavgayı ayırmaya çalışan bir kişiyi öldüren 28 yaşındaki Umut Gülay’ın, arkadaşının, "Kurtlar Vadisi mi çeviriyorsun?" sözüne sinirlenip cinayeti işlediği ortaya çıktı. Katil zanlısı Gülay, mahkemede, “Korkutmak istedim” diyerek tahliyesini istedi.

 ‘Adam yaralama' suçundan yeni cezaevinden çıkan Umut Gülay, cezaevinde tanıştığı arkadaşı bar işletmecisi Metin Yoltay'ın yanına gitti. "Metin cezaevinden çıktım, 10 bin lira vereceksin, bundan sonra da bana bakacaksın" diyerek haraç istedi. 
‘KURTLAR VADİSİ Mİ ÇEVİRİYORSUN?'
Yoltay da, "Sen kim oluyorsun? Kurtlar Vadisi mi çeviriyorsun?" diyerek Gülay'ı işyerinden kovaladı.
KAVGAYI AYIRMAK İSTEYENİ ÖLDÜRDÜ
Bunun üzerine öfkelenen Gülay, intikam için Yoltay'ın taksicilik yapan eniştesi Ertan Çevik'i öldürmeye karar verdi. 7 Ocak’ta Gülay, yanına gittiği Çevik'i öldürmek için tabancasını çıkarttı. Tartışma sırasında, Çevik'in arkadaşı olduğu iddia edilen ve olaylarla ilgisi bulunmayan 24 yaşındaki Selçuk Teber, tartışmayı yatıştırmak istedi. Gülay, kendisini engellemek isteyen Teber'i kurşun yağmuruna tutup kaçtı. 
TABANCAYI GÖMMÜŞ
Hastaneye kaldırılan Teber kurtarılamayarak ölürken katil zanlısı Gülay ise Atakent Mahallesi'nde saklandığı evde yakalandı. Bir zeytin ağacının yanına gömdüğü tabancası da bulundu.
‘AYAKLARINA SIKMIŞTIM'
Tutuklanan katil zanlısı Gülay, Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde müebbet hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı. Gülay, arkadaşının ‘"Kurtlar Vadisi mi çeviriyorsun?" sözlerine sinirlendiğini belirterek, “Metin eniştesiyle tartışırken tanımadığım Selçuk araya girdi, öldürmek için değil korkutmak amacıyla ilk kurşunu yere sıktım. Olayla ilgisi olmayan bir kişiyi öldürmekten üzgünüm” diyerek tahliyesini istedi.

Sanığın tahliye istemi red edilirken duruşma, otopsi raporunun beklenilmesi ve tanıkların dinlenmesi için ertelendi. 

GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ