Yazılı bir açıklama yapan Başkan Yakup Kutluca, 15 Temmuz Türk milletinin yeniden dirilişinin destanıdır” dedi.  Kutluca,  ‘’Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızan kanlı FETÖ Terör Örgütünün darbe girişimine, çok şükür Türk Milleti Allah’ın yardımıyla izin vermedi’’ dedi.
81 İlde olduğu gibi Adana’mızda da Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitinglerinin Türk halkının birlik ve beraberliğini pekiştirdiğini, tek vatan tek bayrak tek devlet ve tek yürek olmanın nasıl bir güç olduğunu dosta düşmana gösterdiğini söyleyen Kutluca, Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerinde oynanan oyunlar bozulmuştur ifadesini kullandı. Milli Mücadele ve Çanakkale ruhu ile geri püskürtülen bu kanlı darbe girişiminin engellenmesi, muhtemel bir iç savaşı önlediği gibi, yakın coğrafyamızı da kurtardığını iddia  etti. Kutluca, konuşmasında şunları da kaydetti.
‘’Başkomutan Cumhurbaşkanımızın, Hükümetimizin, Siyasi Parti Liderlerimizin, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Emniyet Güçlerimizin, STK’ların ve kahraman halkımızındik duruşları sayesinde destan yazan  vatan evlatları, ölürsem şehit, kalırsam gaziyim diyerek,bağımsızlığımızın sembolü olan albayrağımızı yere düşürmedi.’’
Türk Milletinin,haktan ve adaletten ayrılmadığı müddetçe, sonsuza dek al bayrağımızı dalgalandıracağına  işaret eden Kutluca, sözlerini Cenab-ı Allah’ın geçmişe, günümüze ve geleceğe ışık saçan bir Ayet-i Kerimesi ile noktaladı.
 ‘’Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O’nun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de, O sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size ayetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.’’