Adana Şenbayrak Otel’de nezih bir ortamda gerçekleştirilen genel kurulda tek listeyle seçime giren Mevcut Başkan Oğuz Başman göreve yeniden seçildi.

 

Açış konuşmasını yapan Oda Başkanı Oğuz Başman, genel kurula konuk olarak gelen CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar’ı kürsüye davet etti.  Karalar, konuşmasında Adana’nın geçmişinde insanlara iş ve aş veren bir kent olduğunu, bugün gelinen noktada ise insanların mutsuz ve huzursuz olduğunu belirterek, “Bizi bu noktaya, oy verdiklerimiz getirdiyse, bundan sonra siyasi tercihimizi değiştirmeliyiz. Kent, karmaşa içinde, yaşanır olmaktan çıkıyor. Artık, kenti daha iyi yönetecek ve size daha iyi hizmet edecekleri tercih edin”dedi.

 

Ardından, İl Ticaret Müdürü Adnan Ekiz başkanlığındaki Bakanlık Temsilcilerinin, salonda yeterli çoğunluğun bulunduğu yolundaki oluru üzerine Oda Başkanı Oğuz Başman, kendisine verilen divan teklifini oylamaya sundu, teklif oy birliğiyle kabul edildi.

 

Divan Başkanı, Birlik Başkan Vekili ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Yardımcıları Birlik Başkan Vekili ve Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Tatlıcı ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı, Milli Piyango ve Şans Oyunları Başkanı Mustafa Gökay Karakuş yerlerini aldıktan sonra, saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşımız okundu.

 

Divan Başkanı Sözütek, oylarını kullanmak üzere salona gelen tüm üyeler ile konuklara, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve ESOB Başkanı Kazım Barışık’ın, il dışında bulunması nedeniyle, genel kurula katılamadığını belirterek, selam ve başarı dileklerini ileterek alkış aldı.

 

Ardından yönetim, denetim kurulu faaliyet raporları ile bilanço okunarak oylandı ve ayrı ayrı ibraya sunularak, kabul edildi.

 

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Oda Başkanı Oğuz Başman, kuyumcu esnafının, özellikle Adana’da son yıllarda çok sayıda soyguna maruz kalarak, can ve mal kayıplarına uğradığını belirterek, bu konuda yeterli önlem alınması konusunda yetkilileri bir kez daha göreve davet etti.

 

Başman, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Birlik Başkanı Kazım Barışık’a, kuyumcu esnafına bugüne kadar verdikleri destekten dolayı da teşekkür ederken, “Seçkin bir mesleğin üyeleri olarak, genel kurulumuza katılımlarınızdan hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.  Üyelerimiz için bankalarla kredi anlaşması yaptık, altının geleceği konusunda toplantılar düzenledik, katılımlar sağladık. İlçelerde tatil günü işyeri açan meslektaşlarımıza, meclis üyesi arkadaşlarımızın desteğiyle kolaylık sağlanmıştır. Bankaların altın hesabı açmasına yönelik tepkilerimizi kamuoyu ile de paylaşacak etkinlikler yaptık.  Ancak, yasal engellere takıldık. İş Sağlığı ve Güvenliği ile KOSGEB Destekleri konusunda bilgilendirmeler yaptık. Kuyumcu soygunlarına karşı, Adana Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’nce düzenlenen toplantı yaptık. Son silahlı soygunlarda iki arkadaşımız can verdi, 6 meslektaşımız yaralandı. 12 kilo altınımız çalındı. 2 kilosu bulundu, gerisi halen kayıp. 3 soyguncu yakalandı, diğerleri faili meçhul olarak kaldı. Adanalı Parlamenterlerden, Ankara’nın desteğini alma konusunda hiçbir şekilde yardım alamadık. 4 yıl boyunca bize desteğini esirgemeyen tüm dostları ve yönetim kurulu üyelerime, üyelerime teşekkür ediyorum”dedi.

 

Başman, genel kurula katılan konuklar ile üyelerine de, 17.Olağan Genel Kurul anısına üzerinde 0.1 gram altın bulunan hatıra kartı dağıttı. Genel kurula son bölümünde BBP Yüreğir İlçe Belediye Başkan Adayı Ali Güzel ile İmamoğlu Belediye Başkan Adayı Veli Şahin de katılarak Başkan Başman’a başarı dilediler. Genel Kurul'a, Başkan Başman'ın babası Adana Tatlıcı ve Pastacılar Esnaf Odası Eski Başkanı Hakkı Başman da, ayağı kırık halde, koltuk değnekleriyle salona gelerek oğlunu bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. 

 

Ardından oy kullanma işlemine geçildi. Tek listeyle girilen seçim sonucunda Oğuz Başman başkanlığındaki Adana Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Berkan Bugay, Yahya Boğa, Serdar Baltacı, Ekrem Sürekli, Tufan Altunbüken, Nihat Uzkanbaş’dan oluşurken, denetim kurulunda da Sedat Leventeli, Hasan Öz ve Hasan Örgen yer aldı.