Başkan Barışık'ı ESOB'daki makam odasında ziyaret eden Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman’ı, Oda 2. Başkan Berkan Bugay ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Sürekli,  Yahya Boğa, Nihat Uskanbaş ile Denetim Kurulu Üyesi Hasan Öz ve ATO Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Salih Talay da yalnız bırakmadılar.

Başkan Oğuz Başman,  genel kurulda yeni seçilen arkadaşlarını Başkan Barışık'la tanıştırdı ve her zaman kendilerine yaptığı destek ve yardımlardan dolayı teşekkür ederek, oda ve yönetimi ile üyelerine karşı gösterdiği sıcak ilgi ve desteğin karşılığı olarak hazırlattıkları şükran plaketini takdim etti.

Barışık da,  asıl görevinin esnafların kaynaşması ve birbirlerine olan yakınlığın ve dayanışmanın sağlanması olduğunu belirterek,  Kuyumcular Odası’nın bu hassasiyeti ve nezaketinin kendisini son derece duygulandırdığını belirterek, hepsine ayrı ayrı teşekür etti.

Konuşmasında, kapısının herkese daima açık olduğunu ifade eden Barışık, her hangi bir sorunları olduğunda tüm üyelerin kendisini arayabileceklerini belirtirken,  "Acaba alınır mı ?,  küser mi ?  diye aklınıza bir şey gelmesin. Ben burada sizler için varım. Görevim sizlerin sorunlarına çare bulabilmek, elimden geldiğince yasalar el verdiğince tüm arkadaşlarımın sorununu çözmektir. Bunun için her yere başvurup her çareyi deneriz" dedi.

Güzel bir sohbet havası içinde geçen ziyarette Barışık, ayrıca Esnaflığın  dürüstlüğe, temizliğe, samimiyet ve güler yüzle müşteri karşılanmasına bağlı olduğunu  bunu yapmayan veya yapamayanların kısa sürede kapısına kilit vurduklarına dikkat çekerek,  "Bir esnafın temiz, güler yüzlü ve müşteriyle samimi ve saygılı şekilde yakından ilgilenmesi onun her zaman iyi iş yapacağının işaretidir. Yani yüzünün güleç, işyeriniz hijyen olsun.Ben şahsen, bunu yapamayanların ise kısa süre sonra açtıkları yeri kapatmak zorunda kaldıklarına gözlerimle şahit oldum. Bu nedenle gittiğim yerlerde yaptığım sohbetlerde bunları tavsiye ediyorum" diye konuştu.