Adana Kuyumcular Odası 2.Başkanı Berkan Bugay ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Geçioğlu ile ESOB Başkan Vekili ve Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan ATO Meclis Üyesi Salih Talay, “Kazım Barışık, hepimizin nazının geçtiği bir insandı. Sevdiğimiz bir yöneticiydi. Hepimize herkese çok yakındı. Fakiri fukarayı gözeten bir insandı. Yardımseverdi, hayırseverdi. Burası bir aile camiasıdır. Bu makam da çok yücedir. Yıllardır başarıyla yürüttü. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Sizlerin de bu görevi layıkıyla yapacağınıza inancımız tamdır. Başarılar diliyoruz”dedi.

 

Birlik Başkanı Sözütek de, “Kazım Başkanımın beklenmedik vefatına hepimiz çok üzüldük. Ama bıraktığı bayrağı daha yukarılara taşımak için çok çalışacağız. Ben de bu işin mutfağından geldim. Uzun süre Barkal Koop Dolmuş Durağı Başkanlığı ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanlığı yaptım. Adaletten hiç şaşmadım”diye konuştu.

 

Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Oğuz Başman ise ESOB’un gücünü ve etkinliğini iyi bildiklerini ve Birlik Başkanlığı makamını kutsal gördüklerini ifade ederken, “Ben de, yönetim ve denetim kurulum adına, Kazım Başkanımız için başsağlığı, sizlere de başarılar diliyorum. Hayat her şeye rağmen devam ediyor. Sizlerin başarısını Adana esnafının başarısı olarak görüyoruz. Bu konuda her zaman yanınızda olacağımız bilinsin istiyorum. Allah muaffak etsin ve utandırmasın” dedi.  

 

Birlik Başkanı Nihat Sözütek, samimi ve sıcak ifadelerinden dolayı Başkan Başman ve Meclis Üyesi Talay’a teşekkür ederken, “Merhum Başkanımız ve yeni yönetimimiz için söylediğiniz güzel sözler için teşekkür ediyorum. Elbette insanlar geçici, makamlar kalıcıdır. Zaten düşünce birliği olmasa hiçbir çaba işe yaramaz. Lütfen bizi eleştirin, demokrasiyi içimizde yaşayalım. Yanılışımız varsa, olursa, uyarırsanız düzeltiriz. Düzeltemezsek de bırakıp gideriz. Bu Birliği birlikte yöneteceğiz. Ülke meselelerine de varız. Barış tohumları atılmalı, sevgi çiçekleri yeşermeli bu ülkede. Şimdi, 4 parti lideri bir araya gelmeli, ülkenin barışı ve huzuru için acil eylem planı yapmalı ve uygulamalıdır. Özellikle, okulların açılmasıyla yapılabilecek provakatif eylemlere karşı hem halkımız, hem de devlet yetkililerimiz dikkatli olmalı, tedbirini almalıdır”şeklinde konuştu.

 

Sohbet sırasında, Adana’nın tarihi Büyüksaat ile Taşköprü’nün yeniden küçük araç geçişlerini açılması gerektiği, aksi durumun şehrin tanıtımı ve turistik gelişimine darbe vuracağı da vurgulandı.