İnönü Parkı'nda toplanarak, "Libya halkı kendi kaderini kendi belirlemeli", "Emperyalist saldırılar son bulsun" yazılı döviz ve pankart açan grup adına açıklamayı, KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa yaptı.
Savaş uçaklarının ağır bombardımanı ve yoğun füze saldırısına maruz kalan Libya'da, bu saldırılardan askeri hedeflerin yanı sıra halkın da zarar gördüğünü belirten Boğa, "Kaddafi'nin halkına karşı uyguladığı zulüm politikaları nasıl kabul edilmez ise, Libya'ya yönelik emperyalist saldırılar da aynı şekilde kabul edilemez. Emperyalist güçlerin ve onların oyuncağı durumundaki BM'nin, bugüne kadar hiç bir ülkeye dışarıdan demokrasi getirmediği gibi, Libya'ya da getirmeyecektir" şeklinde konuştu.
Boğa, Türkiye'de hükümetin, Libya'ya yönelik dışardan gelen saldırılara destek verdiğini iddia ederek, "Libya halkına bomba yağdıran savaş uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalkmasına göz yumanlar ise tarih önünde hesap vereceklerdir. 2001 yılında benzer bahanelerle Afganistan'a saldıran ABD, hala bu ülkedeki işgalini sürdürüyor. Hem Afganistan hem de aynı şekilde ABD tarafından Irak'ta yaşanan onca ölüm ve yıkıma rağmen 'demokrasi'nin gelmediği biliniyor. Bu yakın tarih örnekleri bile, Libya'ya yönelik
emperyalist saldırı ve işgalin bu ülkeye demokrasi getirmeyeceğinin bir göstergesidir" dedi.