Lionslar’da her yıl gerçekleştirilen devir teslim töreni bu yıl programlarını anlatan fotoğraf sergisi ve Medeniyetler korosunun konseriyle taçlanırken, Bülent Şen 118 U genel yönetmenlik bayrağını devraldı. Ayrıca fotoğraf sergisine katkı sağlayan 25 Adanalı fotoğraf sanatçısı da yapılan törene katıldı…

 

Bu yıl genel yönetmenlik görevini üstlenen Bülent Şen, bir çok sivil toplum kuruluşunun yaşadığı gibi lionslar’ın da toplumun katmanlarına ulaşmakta sorunlar yaşadığını ifade ederek , daha iyi bir iletişim tesis etmenin yollarını arayacaklarını söyledi.  İletişim ve Basın-Halkla ilişkiler kavramının önemine vurgu yapan Şen, kendilerini ve hizmetlerini halka anlatmanın başarıya giden en önemli yol olduğunu da dile getirdi. Şen,  basınla doğru iletişim için Basın ve Halkla İlişkiler Komite Başkanlığına Av. Mehmet Ali Akgül’ü getirildiğini kaydetti.

“HEDEFİMİZ; GÜLEN ÇOCUK, MUTLU AİLE”

Bu dönem gerçekleştirecekleri projelerden de söz eden Şen, şunları kaydetti:

 “Bu yıl Türk Lionsu’nun 50. yılını kutluyoruz, Biz 118.U olarak 50. yılda ‘Önce Çocuklar’ projesi adı altında çocuklarımıza öncelik tanıyalım ve bu ana proje altında çocuklara yönelik 50 tane proje yapalım dedik. Amacımız bu projeler altında ‘Biz kaç çocuğa dokunabiliriz?’ ve toplumun o tanıtamadığımız kesimlerdeki tüm çocuklara ve onların ailelerine ulaşabilmekti. . Biz aslında şunu söyletmeliyiz. Bir çocuğun yüzünü güldürdüğünüzde ve ailesi ondan kaynaklı olarak mutlu olduğunda biz ona şunu dedirtebiliyor muyuz; “Benim çocuğum şu soruna sahipti . Lionslar geldi ve çocuğumun bu problemini çözdü. Biz şimdi çok mutluyuz.” İşte bu üç kısa cümleyi söyletebilirsek , biz başardık demektir. Bütün hedefimiz bu. Bütün projelerimizde tek amacımız kaç çocuğun yüzünü güldürebileceğimiz, kaç aileyi mutlu edebileceğimizdir. Toplumun tüm katmanlarına ulaşmak çok zordur ama biz yılmayacağız, yılmıyoruz. Kendimizi anlatmak ve ifade etmek için de daha çok çalışacağız.”

“STK’LAR ÇOĞALDIKÇA ULUS YÜKSELİR “

Kendilerinden daha az şanslı insanlara karşılık beklemeden hizmet etmenin onurunu yaşadıklarını söyleyen Bülent Şen, “Bizler toplumun kültürü, refahı ve ulusumuzun güvenliği için çaba gösteren sivil toplum örgütleriyiz. Ne kadar çoğalırsak ulusumuzun yararınadır. Geçirdiğimiz şu zor günlerde sivil toplum örgütlerine olan ihtiyacın ne kadar önemli olduğunu gördük. Çocuklarımıza, gençlerimize nasıl bakmamız gerektiğini de yeniden revize ediyoruz. Dolayısıyla bizim hedeflerimiz çok net hedefler ve büyük adımlarla ilerlemeye gayret gösteriyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı..

EŞİ EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ

Bu yıl genel yönetmenlik görevini üstlenecek olan Bülent Şen’in en büyük destekçisi ise şüphesiz eşi Canan Şen.. Eşinin gurur verici işler yaptığını ve sonuca ulaştığında eşiyle birlikte aynı hazzı aldığını söyleyen Canan Şen ise “Onun yaptıkları inanın kolay şeyler değil. Destek  olmaktan büyük mutluluk duyuyorum'' dedi.