TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, Adana’daki ulaşım sorunlarının lokal çözümlerle sona ermesinin pek olası olmadığını belirterek, trafik keşmekeşinin ulaşım mastır planının yapılmasıyla kesin çözüme ulaşabileceğini söyledi. 

 

LOKAL ÇÖZÜMLER DENENİYOR

Adana’daki ulaşım sorununu gazetemize değerlendiren Nazım Biçer, soruna genel bir bakışın olmadığını, lokal çözümlerle sorunların ortadan kaldırılmaya çalışıldığını belirtti. Ulaşım sorunu için bütüncül bir bakışa gerek olduğunu kaydeden Biçer, böyle bir bakış için mutlaka kentin ulaşım mastır planının hazırlanması gerektiğini vurguladı.

 

SAYISAL VERİLER ELDE EDİLMELİ

Trafiğin hangi saatlerde nerelerde yoğunlaştığı, insanların nereden nereye gittiği, hangi güzergahları daha çok kullandığı gibi birçok sayısal veriye ihtiyaç olduğunu anlatan Biçer, tüm bu veriler doğrultusunda ulaşımın planlanması gerektiğini aktardı.

 

RAYLI SİSTEM AKTİF OLARAK KULLANILAMIYOR

Hafif Raylı Sistem’in aktif olarak kullanılamadığının da altını çizen Biçer, TMMOB olarak geçmiş dönemlerde yapılan çalışmalarda konunun uzmanı olan profesörlerin “Bu metroyu yapmazsanız daha karlı olursunuz” şeklinde açıklamalar yaptığını anımsattı. Kent içinde en iyi ulaşım aracının metro olduğunu ancak Adana’daki raylı taşıma sisteminin güzergahı nedeniyle tam tersi bir özelliğe sahip olduğunu belirtti.

 

BEN DE KULLANAMIYORUM

Biçer, “Bende kullanmak istiyorum ama kullanamıyorum. Çünkü güzergahımda değil. Otogara, havaalanına, hastaneye, stadyuma, şehir merkezin gitmiyor. Bu yüzden çok da işlevi olan bir yatırım değil ne yazık ki” dedi.

 

KALICI ÇÖZÜM ULAŞIM MASTIR PLANIYLA OLUR

Kavşak düzenlemelerinin de lokal çözümler olduğunu dile getiren Biçer, kentin gelişeceği alanların da göz önüne alınması ve elde edilen veriler ışığında hazırlanacak ulaşım mastır planla soruna kalıcı çözüm bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.