Yılmaz, bu yıl ‘uluslararası’ boyutta ilk kez düzenleyecekleri; ‘Maden İşletmelerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu’nun, işçi sağlığı ve iş güvenliği açısından uluslararası alanda önemli ve etkin bir kaynak oluşturacağını vurguladı.

İŞÇİ SAĞLIĞI MASAYA YATIRILACAK
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası Adana Şubesi ile Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Maden Mühendisliği Bölümü ortaklığında organize edilen; ‘Uluslararası Maden İşletmelerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu’, 2 Kasım Perşembe günü saat 10.00’da ÇÜ Balcalı Merkez Kampusu Mithat Özsan Amfisi’nde başlayacağı ve 2 gün süreceği bildirildi. 

EN TEHLİKELİ ALANLARDAN BİRİ
Sempozyumla ilgili açıklamalarda bulunan Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Yılmaz, madencilik sektörünün; ‘emek yoğun çalışılan’ bir alan olduğuna dikkat çekerek, bugün dünya genelinde meslek hastalıkları ve iş kazalarına uğrama olasılığı en yüksek ve çok tehlikeli çalışma ortamına sahip sektörlerin başında da yine madenciliğin geldiğine dikkat çekti.
ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINDI
Yılmaz, “Bu nedenle madencilik sektöründe tehlikeleri kaynağında kontrol altına alarak, ortaya çıkması muhtemel risklerin belirlenip değerlendirilmesi, tamamen ortadan kaldırılması ya da kabul edilebilir seviyeye indirilmesi için gerçekleştirilen sağlık ve güvenlik çalışmaları büyük öneme sahip” yorumunu yaptı. Yılmaz, bugüne kadar ulusal boyutta 5. kez düzenledikleri sempozyumun uluslararası boyuta taşındığının altını çizdi.

ÖNEMLİ VE ETKİN BİR KAYNAK OLACAK
Mehmet Yılmaz, “Uluslararası Maden İşletmelerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu’nun dünyanın alanında uzman bilim insanlarıyla sektör temsilcilerini bir araya getirerek, işçi sağlığı ve iş güvenliği alanındaki son bilimsel ve teknolojik gelişmelerin paylaşılıp uluslararası alanda konuya önemli ve etkin bir kaynak oluşturacağına inanıyoruz” ifadesini kullandı.