Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Yılmaz, maden işletmelerindeki çalışmaları yerinde incelemek üzere çeşitli teknik geziler düzenleyeceklerini belirtti.
ÜNİVERSİTEDEN ZİYARET
Çukurova Üniversitesi Ceyhan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mahmut Kılıç, Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özen Kılıç, bölüm öğretim üyeleri ve akademisyenler, göreve yeni seçilen Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Yılmaz ve Yönetim Kurulu üyelerini şube merkezinde ziyaret etti.


TEKNİK GEZİ
Ziyaretleri için üniversite heyetine teşekkür eden ve ardından iade-i ziyarette bulunan Mehmet Yılmaz, önümüzdeki 2 yıl içinde üniversite ile birlikte verimli bir çalışma yürüteceklerini belirtti. Genç madenci öğrencilerin maden mühendisliği eğitimine faydalı olacağına inandıkları maden işletmelerine kapalı ve açık olmak üzere teknik gezi düzenleyeceklerini ifade eden Yılmaz, maden mühendisliği mesleğinin gelişimi için çalışacaklarını vurguladı.
DİYALOG GELİŞTİ
Mezun olacak öğrencilerin maden işletme projesinin nasıl yapılacağına dair eğitim ve staj öncesi iş güvenliği eğitimi, okullarda maden mühendisliği mesleğinin anlatılması gibi etkinlikler planladıklarını ifade eden Yılmaz, “Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü ile odamız arasında sıkı bir diyalog geliştirdik. Etkili ve planlı çalışmalarla yeni dönemde önemli işlere imza atacağız” dedi.