Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nde yeni dönem başladı. Sabahaddin Sakatoğlu’nun başkanlığı bırakmasının ardından yönetim kurulunca başkan seçilen Mehmet Yılmaz, bu kez genel kurulda güvenoyu aldı. Seyhan Otel’de başlayan ilk günkü genel kurula CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Ç.Ü Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Dekanı Prof.Dr. Ahmet Mahmut Kılıç, Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel, Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özen Kılıç, Genel Merkez Oda Sekreteri Necmi Ergin, Maden Mühendisleri Odası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Sır, DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu, CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ulaş Çetinkaya, TMMOB’ye bağlı odaların Adana Şube Başkanları, sivil toplum örgütleri, sendika ve siyasi partilerin temsilcileri ile yöneticilerinin yanı sıra oda üyeleri katıldı.

TMMOB’YE VURGU YAPILDI
Oda Genel Başkanı Ayhan Yüksel, TMMOB örgütlülüğüne ve maden mühendisliğine, odalarına her zamankinden daha çok sahip çıkacaklarını vurguladı. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de TMMOB’nin Türkiye’nin gelecek kaygısından uzaklaşması adına olumlu adımlar attığına işaret etti.

MEHMET YILMAZ TEŞEKKÜR ETTİ
Genel kurulun ikinci günü oda merkezinde seçimler gerçekleşti. Yapılan seçimler sonunda Mehmet Yılmaz ve ekibi üyelerden güven oyu aldı. Genel Kurul sonrası teşekkür açıklaması yapan Mehmet Yılmaz, üreten, sanayileşen, kalkınan, hakça bölüşen, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, laik sosyal hukuk devleti ve ilkelerinin egemen olduğu bir Türkiye şiarıyla çalışacaklarını vurguladı. Çağdaş, etkin, demokratik, katılımcı bir oda için var güçleriyle mücadele edeceklerini söyleyen Yılmaz, tüm üyelerini Türkiye’ye, TMMOB’ye ve maden mühendisleri odasına, maden mühendisliği mesleğine ve geleceğe sahip çıkmaya çağırdı. Genel kurula katılanlara teşekkür eden Yılmaz, “Odamızı tüm üyelerimizin katılımı, öngörüsü ve önerileriyle yöneteceğiz” dedi.

KİMLER YER ALIYOR?
Mehmet Yılmaz’ın başkan adaylığındaki yönetim kurulu listesinde Serdal Özbek, İbrahim Işık, Alican Özdemir, Tolga Özkocagil, Ozan Ay, Elif Dinçer yer alıyor. 
Yönetim Kurulu yedek listesinde ise Bülent Zerengök, İhsan Bekdik, Fulya Helvacıoğlu Çakmak, Sercan Arın, Cuma Özgül, Raif Bozdemir ve Sercan Varak bulunuyor.
Yeni yönetim önümüzdeki günlerde mazbata alarak görev bölümü yapacak.