Başkan Çelikcan dernek binasında Adana Esnaf Odaları Birlik Başkanı Kazım Barışık, Oda Başkanı Abdusselam Mortepe ve esnaflarla yaptığı görüşmede 22 hektar (220 dönüm) alanın Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edildiğini burada bulunan esnaflarında haklarının korunarak daha geniş bir alana taşınacağını belirtti.

Mevcuttaki binaların çok eski olması, yapı izninin olmaması, trafik yoğunluğu ve sanayi çarşısının şehir merkezinde kalması nedeniyle burada bulunan esnafların rahat hareket edemediklerini belirterek ' Şehir merkezinde kalan sanayi çarşısının yerini hak sahiplerinin hakları korunarak kentse dönüşüm alanı ilan ettik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa yürüteceğimiz projede şehrin dokusuna uygun yeni projeler burada hayata geçirilecektir. Uyguladığımız projelerde o bölgeden kazanılan ekonomik değerler direk vatandaşlarımıza yansıtıyoruz. Hiç kimsenin buralardan haksız rant sağlamasının önüne geçmek amacıyla kentsel dönüşüm alanı ilan ettiğimiz ettiğimiz bölgeyi kimseye haber vermedik.

Burada da amacımız esnaflarımızın daha rahat ortamlarda işlerini yapmaları ve şehir merkezinde kalan bu bölgemizin daha iyi değerlendirilerek hem hak sahiplerine kazanç getirmesi hem de ilçemizin olumlu yönde gelişmesine katkı sağlayacak projeleri burada hayata geçireceğiz.' şeklinde konuştu.

Adana Esnaf Odaları Birlik Başkanı Kazım Barışık Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın hem ilçeyi kalkındırmak ve güzelleştirmek için yoğun çaba harcadığını belirterek ' Kendisine şahsınızda teşekkür ediyorum. Sizleri korumak ve kollamak için çaba harcıyor. Yüreğir de hayata geçirdiği örnek projelerle bir gelişim hamlesi başlatmıştır. Bizim kendilerinden tek istediğimiz esnafımızın mağdur edilmemesi ve daha rahat ortamlarda çalışma imkanlarına kavuşturulmalıdırlar.' dedi.

Adana Madeni Sanatkarlar, Tornacılar, ve Kaynakçılar Odası Başkanı Abdusselam Mortepe çalışmaların başından bu yana sürekli irtibat halinde olduklarını belirterek 'Yaptığı çalışmalar için Başkanımız Sayın Mahmut Çelikcan'a teşekkür ediyoruz.