10 dönüm alan üzerine kurulu parkta, tüm oturma gruplarının yanında, bir ailenin mangal ihtiyacını karşılayacak, her türlü imkanın bulunduğu parkın açılışında, Başkan Çetin kestiği 5 kurbanla, halka mangal ziyafeti çekti.

“SÖZ VERDİĞİNİZ HERŞEYİ YAPTINIZ”
Mangal Park’ın açılışında konuşan Belediye Evleri Mahallesi Muhtarı Yemliha Yücel, bu güzel hizmetten dolayı Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür ederek, “Adana’nın ilk ve tek mangal parkının açılışındayız. Bugün, Belediye Evleri mahallesinin bu güzel parkını bize hediye eden Sayın Başkan’ımıza, bizleri bu güzel anda, birlikte olma yüreği gösteren dostlarımıza ve teşekkür ediyorum. Sayın Başkanım, seçildiğiniz günden beri sizinle çalışmanın gururunu onurunu taşıyorum. Çok teşekkür ederim. Düşüncelerinizi, yapmak istediklerinizi, her zaman paylaştınız ve söz verdiğiniz şeyleri yaptınız. Bugün de, Belediye Evleri mahallesine, içine girilemeyen 10 dönümlük koruluğu, mangal keyfi yapılmak üzere, Mangal Park adını vererek, bizlere hediye ettiniz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE ÖRNEK ALINIYORUZ”
Her Salı açılış günlerinin Çukurova Belediyesi’nin bir klasiği haline geldiğini vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, belediyelerin hizmet makamı olduğunu ve kesinlikle siyasi partilerle, uzaktan, yakından ilgili olmaması gerektiğini söyledi. Hizmetin olduğu yerde, siyasetin ikinci planda olduğunu belirten ve işinin siyaset olmadığına dikkat çeken Başkan Çetin, “Benim işim siyaset değil. Benim işim, gecemi gündüzüme katıp, sizlere hizmet etmek. Benim başka bir işim yok. Çukurova Belediyesi'ni, Türkiye'deki bütün belediyeler yakından takip ediyor. Eğer bir iş düzgün yapılıyorsa, gidip bakmak lazım. Bugün, Türkiye'nin birçok kentinden belediyeler gelip, hizmetlerimiz, projelerimiz üzerinde inceleme yapıyor, araştırma yapıyor. Belediyecilik anlayışımızı, olduğu gibi alıp, kendi bölgesinde, kendi yöresinde uygulamaya çalışıyor. Her salı günü açılış yapmak, her perşembe temel atmak, her cuma halkın karşısına çıkmak, her ayın 10'unda, saat 10.00'da Anıtkabir'de Ata'nın huzuruna çıkmak, her ayın 19'unda, saat 19.00'da Atatürk'le ilgili bir panel yapmak, Türkiye'de görülmüş bir şey değildir. Bunlar, eşi benzeri olmayan, görülmemiş, duyulmamış projeler” diye konuştu.

“SÖZ VERDİĞİMİZ HERŞEYİ YAPIYORUZ”
Seçim öncesi Çukurova halkına vaatlerde bulunduğunu hatırlatan Başkan Soner Çetin, şöyle devam etti. “Seçim öncesi vaatlerimiz vardı. Bu vaatlerimizin 3 yılda, yüzde 70'ini yerine getirmiş olmanın huzuru ve vicdani rahatlığı içindeyim. Geriye 2 yıl zaman kaldı. Bu zaman içerisinde, bıkmadan, dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz. Size ne vaat ettiysek, hepsini yerine getireceğiz. Mart 2019'dan önce karşınıza çıkacağız, 'Biz sizlere vaat ettiklerimizi sayıp, hepsini de yerine getirdik' diyeceğiz. Bunun mutluluğunu hep beraber yaşayacağız.

Parkımız, 10 dönüm alana kurulu. Mangal kültürünün Adana'da ayrı bir yeri var. Biliyorum ki, hepiniz bu kültürün birer parçasısınız. Dolayısıyla, böyle bir mekanda, böyle bir ortamda, böyle bir doğada, çocuklarınızla birlikte mangal keyfi yapacaksınız. Bu parkımız, bu tesisimiz, çok değerli halkımıza hayırlı, uğurlu olsun.”

Başkan Çetin’in açılış konuşmasının ardından, Çukurova Belediyesi halk oyunları ekibi, gösteri yaptı. Başkan Çetin, Mangal Park’ı gezerek vatandaşlarla sohbet etti ve hizmetlerle ilgili düşüncelerini aldı. Son olarak, mangalın başına geçen Başkan Çetin, pişirdiği kebapları halka ikram etti.