Adana Büyükşehir Belediyesi’ndeki Mali İşler Daire Başkanlığı görevinden alınması üzerine hukuk mücadelesi vererek görevi iade davasını kazanmasına karşın Başkan Hüseyin Sözlü tarafından ısrarla görevine iade edilmeyen Mansur Aladağ, 32 yıllık memuriyet hayatını emeklilikle sonlandırdı. 
Konu hakkında bir açıklama yapan Mansur Aladağ özetle şunları söyledi.
‘01/04/1985 tarihinde başlamış olduğum Devlet Memurluğu görevimde; 32 yıl namusumla, şerefimle, ve makamlardan şereflenmeden, bulunduğum makamlara şeref ve saygınlık kazandırarak, hak ve adaletten şaşmadan, halka hizmet hakka hizmettir anlayışıyla, makam için inandığım değerlerden ödün vermeden, kamunun menfaatlerini kendi menfaatlerinden üstün tutarak, hiçbir zaman kişilerin memuru olmadan devletin memuru olarak, dik duruşumdan dolayı sürgün tayinleri yapılmama ve müktesep haklarım ile sınavlarla hak ettiğim unvanlarım elimden alınmasına rağmen, inandığım davam ile ilkelerimden ödün vermeden "kula minnet eylemem rızkı veren Allah'tır "diyerek ve bu anlayışla hizmet ettim. 
Çok saygıdeğer insanlarla birlikte çalışma imkânı buldum. Hem Vergi Dairesi Müdürlüğü hem Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlığı görevimde birlikte çalıştığım tüm mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Diğer mesai arkadaşlarıma, vergi mükellefi ve belediyeye iş yapan tüm insanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor ve herkese saygılarımı sunuyorum. Benden yana herkese hakkım helal olsun.  Allah izin verirse bundan böyle serbest meslek hayatıma ve siyasi yaşamıma daha aktif olarak devam edeceğim. Bundan sonrada çok sevdiğim insanlarımıza, memleketimize ve Adana'mıza hizmet etmek için çalışacağım’