ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz ile Yönetim Kurulu üyeleri Ömer Küpeli ve Gürsel Tanrıver’in yanı sıra hak sahiplerinin de katıldığı teslim töreninde, kampanyanın amaçlarına ilişkin bilgi verildi. Kampanyanın ekonomik ve sosyal boyutunun önemine değinen ATO Başkanı Gizer, “İhtiyacı olmasına rağmen birçok engelli vatandaşımız maddi durum yetersizliği nedeniyle tekerlekli sandalye sahibi olamadıklarından, yaşamlarını son derece ağır şartlarda sürdürmek zorunda kalmaktadırlar. Bu proje ile gündelik yaşamlarında dışarı çıkamamanın sıkıntısını yaşayan engelli vatandaşlarımızın desteklenmesi amaçlanmıştır” dedi.

Kapakların toplanmasıyla bir yandan çevre kirliliğinin önleneceğini, diğer yandan da atıkların geri dönüşümle ekonomiye yeniden kazandırılmış olacağını belirten Gizer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adana’nın daha yaşanılabilir bir kent olabilmesi için tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra bireylerin de çaba göstermesi gerekiyor. Örneğin geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyemiz ile TEMSA tarafından kaldırım ve ulaşımdaki engellerin kaldırılmasına yönelik  kampanya başlatıldı. Bunlar kentimiz adına çok olumlu gelişmelerdir. Biz de Adana Ticaret Odası olarak sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı kendimize görev sayıp; eğitim, sağlık, spor gibi her alanda Adana’nın gelişimine katkı sunmayı ilke edindik. Mavi Kapak Projesi de bu zincirin son halkasını oluşturuyor. Proje kapsamında yaptığımız geri dönüşüm sayesinde ülkemiz ekonomisine katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Kapakların toplanması için yaptırılan toplam 1000 adet kutu Adana ilindeki muhtelif kurum ve kuruluşlara, restoranlara, alışveriş merkezlerine, marketlere, sinemalara, kafelere, halı sahalara, kısacası su ve benzeri içeceklerin tüketiminin çok yoğun olduğu yerlere konulmuştur. Adana’daki tüm kurum ve kuruluşları bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz. Kapak biriktirmek isteyenler, Odamıza başvurarak kampanya kapsamında özel olarak hazırlanan kutularımızdan alabilirler.”

Tören sonunda, kampanyada toplanan mavi kapaklara karşılık elde edilen ilk üç sandalye, engelli vatandaşlarımıza teslim edildi.