Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Metal Sanayi Sitesi'nde esnafı ziyaret etti. Site esnafının yoğun bir sevgi ve ilgiyle karşıladığı Başkan Sözlü, gelişmiş ya da gelişmekte olan toplumlar için sanayinin önemli olduğunu belirtirken sanayi anlamında kat edeceğimiz uzun yollar olduğunu aktararak “Üreterek sanayi toplumunda bir yere gelen firmalar ülkenin gelişmişlik seviyesini, büyüme durumunu da gösteriyor” dedi.

ÖĞLE YEMEĞİNİ İŞÇİLERLE YEDİ

Öğle yemeğini Metal Sanayi Sitesi içerisinde işçilerle birlikte yiyen Başkan Sözlü, üretim merkezlerinin kent ekonomisinin omurgasını oluşturduğunu aktararak "Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Metal Sanayi Sitesi'ni önemsiyor, kentin uluslar arasına açılan kapısı olduğuna inanıyoruz. Avrupa'dan gelip üretim merkezini görmek isteyen, kentte yatırım yapmayı planlayan iş adamlarının rahat hareket etmesi için onların da önünü açıyoruz" diye konuştu.

"SİTE VE ÇEVRESİNDEKİ 21 MAHALLENİN ATIK SU PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ"

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) TD8 Drenaj Kanalı Kanalizasyon Kollektörü projesiyle Metal Sanayi Sitesi ile çevresindeki 21 mahallenin atık su problemine çözüm sağlandığını söyleyen Başkan Sözlü, 3 bin 831 metre uzunluğundaki projeyle işyerleri, konutlar ve sanayi tesislerinin atıklarının 2 metre çapındaki dev kollektör hattından Seyhan Atık Su Arıtma Tesisi’ne ulaştırıldığını vurguladı.