Adana’nın 15 ilçesinde “Acınız Acımızdır” anlayışıyla mezarlık ve cenaze hizmetlerini kesintisiz sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi, Karataş, Pozantı, Aladağ, Feke ve Saimbeyli ilçelerindeki mezarlıkların fiziki koşullarını iyileştirmek için çalışma başlattı.

1181 MEZARLIĞIN BAKIM VE TEMİZLİĞİ YAPILIYOR
Adana genelinde bin 181 mezarlığın bakım ve temizliğini sürdürürken, il dışında toprağa verilecek cenazelerin nakillerini özel donanımlı cenaze araçları ve uçukla ücretsiz olarak gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı, ilçelerdeki mezarlıklarda ihtiyaç duyulan bekleme salonu, sundurma, gasilhane, abdesthane, musalla taşı, namazgah, tuvalet ve idari bina yapımını da hızlandırdı.

Yüreğir’deki Asri Mezarlık ile Sarıçam’daki Buruk Mezarlığı’na klimalı bekleme salonları kazandıran, mezarlıklardaki camilerin onarım, genişletme ve boya işlerini tamamlayan Mezarlıklar Daire Başkanlığı görevlileri, Karataş, Pozantı, Aladağ, Feke ve Saimbeyli ilçelerindeki mezarlıklara yoğunlaştı.

5 İLÇENİN MERKEZ MEZARLIKLARI ELE ALINDI
Mezarlıklar Daire Başkanı Recai Çakar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda vatandaşları acılı günlerinde biraz olsan rahat ettirmek için 5 ilçede mezarlıkların fiziki koşullarını iyileştirmek için inşaat çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Recai Çakar, “Saimbeyli, Karataş, Feke ve Pozantı ilçelerimizdeki mezarlıklarda idari bina, gasilhane, bekleme salonu, tuvalet, abdesthane, namazgah, musalla taşı inşaatını başlattık. Aladağ ilçemizde de idari bina, gasilhane, tuvalet ve abdesthane yapıyoruz.  Kendi bünyemizde oluşturduğumuz Usta Eller ekibimiz de ilçeler ve köylerdeki mezarlıklarda inşaat, sıva, demir doğrama, kaynak ve boya gibi işlerini yürütüyor” diye konuştu.