İftar öncesi vatandaşların masaların tek tek gezen Milletvekili Erdinç’e Belediye Başkan Vekili Süleyman Halaçoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Av. Yusuf Bilgili eşlik ettiler.

            Programda bir selamlama konuşması yapan Kozan Belediye Başkan Vekili Süleyman Halaçoğlu; “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir hadisinden yola çıkarak, Kozan Belediye Başkanımız Kazım Özgan’ın başlatmış olduğu iftar programlarımız devam ediyor. Bugünde Tufanpaşa Mahallesi sakinleri ile birlikteyiz. Hepinize hayırlı ramazanlar diliyoruz.” dedi.

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı olduğunu kaydeden AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç; “Ramazan ayı hepimizin bildiği gibi başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş ayıdır. Bugün Ramazanımızın üçte ikilik bölümünü geride bıraktık. Artık ramazan ayında son günlerimizi yaşıyoruz. Bir taraftan bu ayın içerisinde olmanın sevincinde iken diğer taraftan da ramazan ayının geride kalmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu ay birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yaşandığı en üstün aydır. Bugünde burada Kozan Belediyemizin vermiş olduğu iftar etkinliği ile vatandaşlarımızla bir aradayız. Belediyemize gerçekleşirmiş olduğu iftar programından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

            Bu sene Ramazan Ayını buruk geçirdiklerini belirten Vekil Erdinç; “ Ramazan ayındaki birlik ve beraberliğin diğer aylara da sirayet etmesi gerekir. Bu sene Ramazan ayını diğer senelere göre daha buruk bir şekilde karşılıyoruz. Dünyanın birçok bölgesinde Suriye, Myanmar, Mısır ve Filistin gibi ülkelerde Müslüman kardeşlerimiz mazlum bir şekilde ramazanı idrak etmeye çalışıyorlar. Bizim belki vatandaş olarak elimizden bir şey gelmez ama birer Müslüman olarak bu dünyanın mazlum coğrafyasında sıkıntı çeken Müslümanlara dua etmek düşer. Bizlerde inşallah onlara duacı oluruz” şeklinde kaydetti.