OZAN TÜZÜN, “KENTSEL DÖNÜŞÜMDE İNSAN HAKLARINDAN VAZGEÇİLEMEZ”
Kentsel Dönüşüm üzerine toplumu bilgilendirmek amacıyla bir dizi etkinlikler öncesinde ve bu çalışmaların bir önsözü niteliğinde Kentsel Dönüşümde insan’ın yerini sorgulayacaklarını, hızla ilerleyen kentsel dönüşüm sürecinde insan’ın vazgeçilmez haklarının önemine vurgu yapmak üzere bir panel hazırladıklarını, Yaşar Kemal Kültür Merkezinde düzenleyecekleri panele Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ı davet eden Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, yaptığı konuşmada “Bizler sizler meslek erbabıyız. Bağlı ve temsilcisi olduğumuz Meslek Odalarının topluma karşı görevleri vardır. Mesleğimizden aldığımız güç ve verdiği birikimle, ilgili konuları topluma aktarmakla bu görevlerimizi yerine getiriyoruz. Ayrıca kamuoyu bunu bizlerden beklemektedir” dedi.
Kent bütünlüğüne baktığımızda bazı yatırımların kente fayda getirmediğini ancak zaman içerisinde unutulduğunu ve atıl kalan yatırımların kente zarar verdiğini vurgulayan Başkan Tüzün, kent hafızasının yeniden canlandırılmasının bu ölü yatırımların sürekli tekrarını engelleyeceğini düşünerek diğer meslek odalarıyla da ortak çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Yürürlükte bulunan imar yönetmeliklerindeki yorum farklılıklarının, sektörde her kesime zarar verdiğini ve haksız rekabete neden olduğunu, Büyükşehir imar yönetmeliği, Haziran ve Eylül yönetmeliği ile bağlı genelgelerini 300 sayfada  derlediklerini, bu derlemelerin ortak dil oluşturmak için yapıldığını belirterek bu çalışmayı Başkan Çelikcan’a teslim eden Başkan Tüzün, “Ayrıca Yüreğir Belediyesi ile gerçekleştiremediğimiz ‘Mesleki Denetim Protokolü’nü yaşama geçirmek istiyoruz” diyerek destek istedi.
 
MAHMUT ÇELİKCAN, “İNSAN OLMADAN HİÇBİR İŞ OLMAZ”
Başmimar Burhan Ülger’in de  hazır bulunduğu ziyarette insanlarla olmaktan, teknik konuları konuşmaktan keyif aldığını, davete icabet edeceğini söyleyen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Yapılan her işte insan vardır. Yaptığımız her işe teknik bir adama gözüyle bakıyorum. Bir işin sosyolojik boyutu, psikolojik boyutu, hukuki boyutu ve, imar teknik boyutu ortaya konarak, tartışılmalıdır. Yanlışlarında ortaya konup, konuşulması çözüm sağlar. Eleştirmek kolay, uygulamak zordur. Yapacağınız panelin ismi buna uyuyor. İnsan olmadan hiç bir iş olmaz. Teknik adamlarımla birlikte gelir, panelinize katılırız” diye konuşan Başkan Çelikcan, Çevre Yolu çalışmalarına başlandığını, Havutlu’da şantiyenin kurulduğunu, ilk işin Havutlu ile Mıdık Hadırlıyı birleştirecek köprünün yapılacağı müjdesini verdi.