Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin “5 Ocak Stadı Yeri” için düzenlediği “Kent İçin Dönüşüm Ulusal Mimari Fikir Yarışması” sonuçlandı.

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, Adana’ya yeni yapılacak bir stadyum sonrası kentin en merkezi yerinde boş kalacak mevcut 5 Ocak Stadyumu yerinin kentsel açıdan en uygun şekilde değerlendirilmesine alternatif sağlamak amacıyla “Kent İçin Dönüşüm Ulusal Mimari Fikir Yarışması” düzenlediklerini söyledi.  Bekir Kamışlı, bu yarışma ile Adana’nın en güncel sorununa sahip çıkmayı hedefler iken yalnızca para odaklı işlevlerin getirilmesine karşı bir görüş geliştirmek olduğunu kaydetti.

Kamışlı, Başkanlığını Mimar Cengiz Bektaş’ın,  üyeliklerini de Mimar Erkin Erten, Mimar Yusuf Serin, Mimar-Şehir Bölge Plancısı Mehmet Keskin ve Mimar Samet Karyaldız’ın yaptığı jürinin Mimarlar Kategorisinden 33, Mimarlık Öğrencileri Kategorisinden de 30 projeyi değerlendirdiği ifade etti. Kamışlı, jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda ödül alan eserleri şöyle açıkladı:

 

ÖDÜL ALAN PROJELER

 

Mimar Kategorisi:

1. Ödül: Necdet Beker(Eskişehir O.Ü.),İlker İğdeli(Anadolu Üniversitesi),Coşkun Üreyen(Anadolu Ün.),
2. Ödül: Tunahan Koç(KTÜ), Sıddık Güvendi(KTÜ), Oya Eskin Güvendi(KTÜ), Barış

              Demir(Eskişehir O.Ü.)
3. Ödül: Ersin Özdamar(İTÜ), Burak Koltukoğlu(İTÜ),

Mimarlık Öğrencisi Kategorisi;

1. Ödül: Furkan Koçoğulları (Gebze Yük. Tekn.  Enstitüsü)

2. Ödül Semih Yeşilmen(YTÜ), Sinan Tuncer(YTÜ), Burçak Sönmez(YTÜ),Oğuzhan Aydın(YTÜ), Tuğberk Cengiz(Boğaziçi Ün. İnşaat)

3. Ödül Burak Coşkun(Uludağ Ün.)

 

ESERLER SERGİLENECEK

 

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, yarışma ödül töreninin 24 Eylül tarihinde Çukurova Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirileceğini,  yarışmada dereceye giren eserlerinde 23-30 Eylül 2013 tarihleri arasında aynı yerde tüm Adanalıların beğenisine sunulacağını açıkladı.