Adana Hilton Otelinde düzenlenen Cumhuriyet Balosu’nda konuşan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, “Cumhuriyetimizin 94. Yılında bağımsızlığımızın kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önünde saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi

BAĞIMSIZLIĞA AŞIK OLMUŞ BİR MİLLETİZ

Her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü  olan mimarlık günü,  onu izleyen haftalarda yapılan etkinliklerle Mimarlık Haftası olarak kutlandığını sözlerine ekleyen Başkan Ozan Tüzün, “İklim Değişikliği” temasıyla başlatılan etkinlikleri ‘Cumhuriyet Balosu’ ile taçlandırdık.  İklim değişikliğinin gerçek tehdit olduğunu, hızlı kentleşme ile bina sayısındaki artışın enerji tüketimi ve sera gazı emisyonunu daha da arttırdığını her platformda dile getirdik. Bu yılki balomuzu 29 Ekim tarihinde yaparak Cumhuriyet Bayramı’mıza vurgu yapmak istedik.

 Bugün, var olduğumuz günden beri esareti kabul etmemiş, bağımsızlığa aşık olmuş bir milletin egemenliğini kayıtsız ve şartsız bir şekilde kendi ellerine aldığı, bunu da tüm dünyaya haykırdığı bir gündür. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız'ı büyük bir onurla, büyük bir gururla kutluyorum. Bu güzel günü bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu vatan için mücadele vermiş bütün o güzel insanları özlemle, saygıyla anıyorum.” Diye konuştu.

Mimarların ailece katıldığı Cumhuriyet Balosu, Grup Armoni eşliğinde coşkuyla söylenen Onuncu Yıl Marşı ile Türk Bayrakları ellerden düşmedi.Kutlama gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.