Mimarlar Odası Adana Şube Yönetimi, üyelerine yönelik ‘Mimarlık ve İletişim’ konulu seminer verdi. İletişim Uzmanı Aydan Öksüz’ün konuşmacı olarak katıldığı seminerde ‘İletişimin Yaratıcı Disiplinlerdeki Yeri’, ‘İletişim Süreçleri’, ‘Mimarlıkta Kurumsal İletişim’, ‘Medya İletişimi’, ‘Dijital İletişim Algısı’ ve ‘Dijital Kimlik’ konuları ele alındı.
 
TÜZÜN, “MESLEKİ DEĞERLER, MESLEKİ ETİK ÇERÇEVEDE ÖNE ÇIKMALI”
İletişimin yaşamın her alanında var olduğunu söyleyerek seminerin açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, “Profesyonel yaşam gereği yapılan iş ve becerilerin  başkaları tarafından bilinmesi, mesleki değerler öne çıkarılarak ve mesleki etik çerçeve içerisinde sağlanabilir. İyi iletişim başarı sağlar. Kişinin kendisinin anlaşılmasını sağlar. Sevdirir ve itibar sağlar. İletişimle insanlar kendilerini ifade ederler. Biz mimarlar hizmet sunuyoruz. Mesleki etik çerçevesinde pozitif yanlarımızı öne çıkararak, varlık gösterebiliriz. Meslek olarak nereye gidiyoruz? Bunu sorgulamamız, araştırmamızda bir iletişimdir. Kendimizlede iletişim kurmalıyız. Başarılı olduğumuz proje ve diğer işlerde kendimizi takdir etmeyi bilmeliyiz. Diye düşünüyorum. Bu gün yaratıcı disiplinler anlamında çeşitli kurumlarda iletişim danışmanlığı hizmeti veren konusunda uzman Aydan Öksüz Hanıma aktaracağı bilgilerden dolayı ben şimdiden teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

ÖKSÜZ, “BİR KONUYU SORGULAMAK VE CEVAPLAR ARAMAK İLETİŞİMDİR”
İletişimin bir insanı sevmekle, dokunmakla başladığını ifade eden İletişim Uzmanı Aydan Öksüz, “Kişinin toplumla etkileşimi üzerinden birbirini anlamaya çalışmasıyla alakalıdır. Mesajın yorumlanması ve anlamlandırılmasıdır. Soru sormak, bir konuyu, durumu sorgulamak ve cevaplar aramak iletişimdir. İletişim, algıyı geliştirmek, öğrenmek ve bilgiye ulaşmak için önemli bir süreçtir” diye konuşan Öksüz, ‘İletişim ve iletişimin değişen kodları, Halkla İlişkiler ve Türleri, Halkla İlişkiler ve Reklam Arasındaki Farklar, Medya İletişimi, İtibar Yönetimi, Nasıl Çalışıyoruz?, Neler Yapıyoruz?, Mimarlıkta Kurumsal İletişim, Web Sitesi Neden Önemlidir?, Dijitalin Gücünden Nasıl Faydalanırız?, Dijital Kimlik Nedir? Ve Sürdürülebilir İletişim konularında katılımcılara bilgi aktardı.