Adana’da araç sayısı hızla artarken, yolların yetersiz kaldığını, şehir merkezindeki plansız çalışmalar yüzünden de, bu güzergahlarda iş yapan hem toplu taşımacı, hem de esnaf ve sanatkarların büyük zarar ettiğini, kenti yönetenlerin de bu mağduriyete “dur” deme vaktinin çoktan geçtiğine de işaret eden Başkan Sözütek, “Petrol fiyatları almış başını gidiyor. Bir avuç mazot 4.60 liraya çıkmış. Toplu taşımacı esnafımız, iş yapamıyor. Trafik tıkanıklığı yüzünden , eskiden 6 – 7 tur yapan dolmuşçu, bugün 4- 5 servis yapamıyor. Ancak, mazot tüketimi ise sürekli artıyor, zararımız büyüyor.  Ortak Akıl  - Ortak Başarı diyen yöneticilerimiz, bu meseleyi acilen çözmelidir” dedi.

Başkan Sözütek, şehir merkezinde, özellikle, Sabancı Merkez Camii önü,  Abidinpaşa, Alimünif  Yeğenağa  ve Kızılay Caddesi’ndeki yol ve kaldırım çalışmalarının, esnafı perişan ettiğini,  yolların kapalı olması yüzünden iş yapamayan esnaf ve sanatkarların çek ve senetlerini ödeyemez olduğunu söyledi.


Sözütek, “3 yıldır süren Ortak Akıl  - Ortak Başarı çalışmalarının faydası kadar zararlarını da gördük. Yolun biri bitmeden diğerine başlanır mı ?  Kozan yolunda Yavuzlar kavşağında her 50 metrede bir kavşak ve kırmızı ışık var.  Böyle saçmalık olur mu ? Burayı ya kontrollü geçiş yapın, ya da yeşil dalga olsun. Adana’nın yolları eskiden taştandı, şimdi duvardan, gidilmiyor, dönülmüyor, geçilmiyor. 5 Ocak Anıtı cıvarında yaya vatandaş karşıdan karşıya geçemiyor. Böyle bir şey olur mu ? Benim esnafım bitme noktasına gelmiş.  Feryadımızı duyan yok. Tamam Ortak Akıl – Ortak Başarı ile güzel yaptıkları yerler de var, teşekkür ediyoruz. Ama bunu belli plan program dahilinde yapsınlar. Adana’nın her yerini kitlemişler. Öbür taraftan D – 400 üzerindeki karnıyarıkta Karayolları aylardır çalışıyor, kanalizasyonu patlatmış. İş bir türlü bitmiyor.  Esnafımın suçu nedir ? Böyle oldu diye, devlet esnafımdan vergisini istemiyor mu ? Adana zaten yazın 4 ay kayıplarda. Herkes tatilde sahilde, yaylada, köylerde. Benim esnafım yollarda  sinek avlıyor. Ben sayın Vergi Dairesi Başkanımdan, sayın Valimden ve sayın Başbakanımdan rica ediyorum. Bir düzenleme yapılsın ve Adana esnafından 4 ay vergi alınmasın. Ya da tek çatı, tek havuz projesi hayata geçsin. Adil çözüm bulunsun. Vatandaş ucuza taşınsın.  Bu esnaf ve halk biraz rahatlasın”diye konuştu.

Sözütek, Büyükşehir Trafik Zabıtası’nın sadece dolmuş ve otobüslere yönelik çalışmasını da tepki gösterirken, “Zabıta, işgal altındaki yol ve kaldırımlardan sorumlu değil mi ? Her yer parkometre olmuş. Kaldırımlar işgal altında.  Karacaoğlan, Obalar ve Saydam Caddesi’ndeki yollarda çift yönlü yoğun park var. Biri üç sıra yapınca, trafik tıkanıyor. Her yer de sıkıntı var. Adana kentinin kendi sıkıntılı zaten. Adana’nın imar sıkıntısı var. Araç sayısı artıyor, yollar aynı. Çözüm, öncelikli olarak Adana’da alternatif yollar açılmalı. Alimünif Yeğenağa Caddesi minibüs ve küçük araçların geçişine mutlaka açılmalı. Tek taraflı, gidiş – gelişli toplu taşıma araçlarının gideceği yollar yapılmalı. Yol ve kaldırım işgallerine karşı denetimler sıklaştırılmalı. Seyhan Oteli önündeki karnıyarığın üzeri kapatılmalı. Canımıza tak etti. Allah rızası için çözün artık bu yol meselesini. Aksi halde sesimizi duyurmak için değişik eylemlerde bulunacağız”uyarısı yaptı.