Kütüphane Haftası dolayısıyla Karaisalı’da yapılan etkinlikte Tarihi Varda Köprüsü’ne karşı 130 öğrenci ve ilçe protokolü kitap okudu.

51’nci Kütüphane Haftası dolayısıyla ilçe kaymakamlığı ve belediye başkanlığının ‘Kitaplar Varda, Sen Yoksun’ projesi kapsamında kitap okumanın önemine vurgu yapmak ve Karaisalı’da bulunan vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına öğrenciler ve ilçe protokolü Tarihi Varda Köprüsü’nde bir araya gelerek, bir süre kitap okudular. Farkındalık oluşturmak için yaklaşık bir saat kitap okuyan öğrencilere Kaymakam Melih Aydoğan, Belediye Başkanı Saadettin Aslan, ilçe protokolü, öğretmenler ve vatandaşlar da eşlik eti.

Minik öğrenciler, amaçlarının Karaisalı halkının kitap okuma alışkınlığı kazanmasına katkıda bulunmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak olduğunu söylediler.

Karaisalı Kaymakamı Melih Aydoğan yaptığı açıklamada, “Karaisalı’da ‘Kitaplar Varda, Sen Yoksun’ projesi ile her gün akşam saat 8’de hep birlikte kitap okuyoruz. Bu sayede çocuklarımızın kitapları sevmesini, okuma alışkanlığı kazanmasını ve düşüncelerini daha iyi aktarabilmelerini sağlıyoruz. Kütüphane Haftası dolayısıyla ilçemizde bulunan Tarihi Varda Köprüsü’ne karşı minik öğrencilerimiz ve ilçe protokolü ile birlikte kitap okuduk. Bu projemiz her gün akşam saat 8’de devam edecek” dedi.

Kütüphane Haftası dolayısıyla farklı bir proje yapmak istediklerini söyleyen Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, “ilçe kaymakamlığımız ile birlikte ‘Kitaplar Varda, Sen Yoksun’ projesini hayata geçirerek, ilçemizin okuma oranını arttırmayı hedefliyoruz. İlçemizin simgelerinden olan Tarihi Varda Köprüsü’ne karşı minik öğrencilerimiz ve ilçe protokolümüz ile birlikte kitap okuyarak, Karaisalı halkının kitap okuma alışkınlığı kazanmasına katkıda bulunmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak istedik” dedi.