Okulun Toplantı Salonu’nda düzenlenen kutlama programına Okul Müdürü Mahmut Akyüz, öğretmenler, öğrenciler, veliler ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende, Saygı Duruşu’nda bulunup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Sınıf Öğretmeni Pınar Erdoğan, Cumhuriyetin büyük fedakârlıklar sonucunda kazanıldığını belirterek, "Atatürk'ün Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir' diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, bizlere bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bu gün öğrencilerimizin hazırlamış oldukları etkinlikler ile Cumhuriyet Bayramını en güzel bir şekilde kutlayacağız" dedi.

Okul Müdürü Mahmut Akyüz ise, "Okul yöneticileri olarak bizler, Cumhuriyetimizin ilelebet ayakta kalabilmesi için "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller yetiştirme gayesiyle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 90’ıncı yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladığımız bu günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu toprakları kanları pahasına vatan yaparak bizlere emanet eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Daha sonra öğrenciler, günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yaparak, şiirler okudu. Dans Öğretmeni Özlem Caner’in eşliğinde hazırlanan öğrenciler dans gösterileri sundu.

Minik öğrencilerin büyük ustalıkla hazırladığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkışını anlatan oratoryo, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.