15 Temmuz Şehitler Parkında gerçekleştirilen ilk gün programına Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz,Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Yüreğir, Seyhan, Çukurova, Sarıçam AK Parti İlçe Başkanları,  Misis kazı sorumlusu Prof.Dr. Anna Lucia D'Agata, Prof. Dr. Givonni Salmeri meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

7 BİN YILLIK KESİNTİSİZ YAŞAM

Açılış konuşmasını yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Misis'in 3 bin yıllık geçmişi olduğunun sanıldığını ancak kazılar neticesinde 7 bin yıllık geçmişi olduğunun ortaya çıktığını belirterek ''Kazılar belediyemizin yükleniciliğinde İtalyan Pisa Üniversitesi, Çukurova Üniveritesi, Kültür Bakanlığı destekleri ile devam ediyor. Projemiz Tarihi Kentler Birliğinden ''En İyi Proje Ödülü'' ve  ''Sürdürülebilir Proje Ödülü'' alan bir proje.  Misis 7 bin yıldan bu yana kesintisiz yaşantının sürdüğü bir yer. 2012 yılından bu yana devam eden kazılarda çeşitli ödüller aldık. Misis çok önemli bir merkez. Tarihi Misis Köprüsü Höyük kazıları Havraniye Kervansarayı, Lokman Hekim Camii, Doğu ve Batı Değirmenleri ile adeta bir açık hava müzesini andırıyor.  Biz bu festivalle Yüreğir'i sadece Türkiye'ye değil, tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyaya tanıtacak bir projeyi yürütüyoruz. Bu projelerimiz turizm açısından Adana'ya önemli katkılar sağlayacaktır.'' diyerek bu yıl ilki düzenlenen festivale katılanlara teşekkür etti.


MİSİSTE YAŞAM İZLERİ HEP VAR OLMUŞTUR

Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz Misis'in tarihler boyu kültür ve medeniyetin buluştuğu bir yer olduğunu belirterek ''Misiste yaşam tarihler boyu sürmüştür. Adana turizminin tanıtımı için Yüreğir Belediyesi'nin Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi ve düzenlenen festivalin tanıtım açısından önemli buluyorum. Misis'in tanıtımına her zaman destek olacağımızı belirtmek istiyorum.'' şeklinde konuştu.
TARİHSEL ZENGİNLİKLERİMİZ ORTAYA ÇIKIYOR
AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni Yüreğir Belediyesinin sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra tarihsel alanda yaptığı çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek ''Turizm bacasız fabrika gibidir. Misis'te çalışmaların tamamlanmasıyla bölge önemli bir turizm merkezi olacaktır. Aynı zamanda tarihsel zenginliklerimiz de ortaya çıkacaktır.'' dedi.

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ise yaptığı açıklamada Misis'in tarihin bir çok döneminde önemli bir merkez olduğunu söyledi. Misis'in insanlık tarihi boyunca bir cazibe merkezi olduğunu belirten Genel ''Bu bölge İskenderiye'nin bile ilgisini çeken medeniyetlerin fışkırdığı bir yerdir.'' şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÇELİKCAN'DAN KEKİLLİYE HEDİYE

Adanalı sanatçı Murat Kekilli festival kapsamında verdiği konserde vatandaşları coşturdu. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan kültürevlerinde üretilen bir tabloyu Kekilli'ye armağan etti. Sahnede kaldığı süre içerisinde sevilen şarkıları söyleyen Kekilli ''Uzun bir dönemden sonra hemşerilerimle bir araya geldim.Bu fırsatı veren belediye başkanımız Mahmut Çelikcan'a teşekkür ediyorum.'' dedi.

HALK OZANLARI ATIŞMASI İLGİ ÇEKTİ
Çukurovalı Halk Ozanları Aşık Garip Mustafa, Aşık Gülali, Aşık Süphandereli, Aşık Hakkı Tanrıkulu, Aşık Hilmi Şahballı ve Hidayet Özkan söyledikleri türkülerle vatandaşları coşturdular.