TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi 64. Kuruluş yıldönümü gecesinde meslekte 25, 40 ve 50. Yılını dolduran üyelerine plaket verdi. 

Anemon Oteli’ndeki geleneksel gecede konuşan MMO Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi,  1954’de toplam 900 üye ile yolculuğuna başlayan bugün 64 yılı geride bırakan MMO’nun örgütlülük seviyesi ve kurumsal alt yapısını güçlendirerek üyeleri ve ülke halkına hizmet sunan kamusal nitelikli bir meslek kuruluşu olarak önemli bir noktaya geldiğini söyledi. Kavi, “Bizler; bilim yoluyla elde edilmiş tüm bilgilerden akıl ve deneyim yoluyla somut sentezlere vararak insana ve insanlığa yararlı oluşumları yaratma gücü ve çabası içinde, bilimi, ekonomiyi, zamanı ve fiziksel kaynakları en iyi şekilde değerlendirip, en ekonomik, en güvenli, çevresel ve sosyal olarak en kabul edilebilir çözümleri bulan ve aldıkları kararları uygulamaya çalışan mühendisleriz; Bizler, Yaşamın her alanıyla, her aşamada, her düzeyde ilgiliyiz. Üreteniz, üretimi yönlendireniz. Geleceği planlayan, bugünü gerçekleştirenleriz. Gören, gördüğünü açıkça söyleyenleriz. Halkla iç içe, halka, topluma hizmet edenler, kamu yararını önde tutanlarız. “Üreterek Büyüyen Paylaşarak Gelişen Bir Türkiye” peşinde özveriyle koşanlarız.” Şeklinde konuştu.

“DAYANIŞMAK ZORUNDAYIZ”

 TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener, MMO’nun kamusal sorumlulukla yürüttüğü mesleki denetim, periyodik kontrol ve diğer mesleki etkinlikler ile kamuoyunda saygın bir konuma ulaştığını söyledi. Yener, şöyle konuştu:

“Odamızın kuruluşunda 902 olan üye sayımız bugün 110 bine ulaşmıştır. Türkiye genelinde 18 Şubemiz, 97 İl-İlçe Temsilciliğimiz, 7 Mesleki Denetim Büromuz, 1.500’ü aşan işyeri temsilciliğimiz, 116 noktada Meslek İçi Eğitim Merkezlerimiz, 8 ayrı uygulamalı eğitim merkezimiz, akredite onaylanmış kuruluşlarımız, 711 çalışanımız; ülkemizin dört bir yanında düzenlediğimiz onlarca kongre, kurultay, sempozyum; binlerce kurs, seminer, söyleşi, panel etkinlikleri ile büyük bir örgütlülüğe ulaşmış durumdayız

Ülkemiz mühendisleri olarak, sanayisizleşme sürecinin, özelleştirmelerin, fason-taşeron üretimin, güvencesiz çalışma koşullarının, eğitimdeki nitelik aşınmasının ve işsizliğin getirdiği olumsuz sonuçlarla karşı karşıyayız. Bütün bu nedenlerden ötürü örgütlülüğümüzü ve meslek alanlarımızı koruma ve genişletme mücadelesi vermek ve geleceğe taşımak için birbirimize destek olmak, dayanışmak zorundayız”

25, 40 VE 50. YIL PLAKETLERİ

MMO Adana Şubesinin 64. Yıl gecesinde meslekte 25, 40 ve 50. Yıl plaketleri Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, MMO Başkanı Yunus Yener, MMO Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi,  eski şube başkanı Hüseyin Atıcı ile şube yöneticileri tarafından verildi.