TMMOB Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nde tam 33 yıl önce 23 yaşında Şube Başkanlığı yapan Zeydan Karalar, bu kez MMO Adana Şubesi 22. Dönem Danışma Kurulu’na Seyhan Belediye Başkanı olarak katıldı.

MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, 22. Dönem Danışma Kurulu’nda çalışmalar hakkında bilgi verdi.  4 Ocak 2014’de yapılan Şube Danışma Kurulu’na Belediye Başkanı Adayı olarak gelen Zeydan Karalar’ın bugün toplanan Şube Danışma Kurulu’nda Belediye Başkanı olarak aramızda bulunduğunu söyleyen Atıcı, “Aday olarak gitti, Belediye Başkanı olarak geldi” dedi.

Danışma Kurulu üyeleri arasında yer alan Seyhan Belediyesi’nin çiçeği burnunda Başkanı Zeydan Karalar söz aldı. Karalar, 1980 yılında Çukurova Üniversitesi Makina Mühendisliği’nden mezun olduğunu ve 1981’de 23 yaşında Makine Mühendisleri Odası Adana Başkanlığına seçilerek Türkiye’nin en genç oda başkanı unvanını elde ettiğini söyledi.

Zeydan Karalar, seçim sürecinde MMO Adana Şubesi Danışma Kurulu’na katıldığını ve bir sonraki danışma meclisine Belediye Başkanı olarak katılacağını ifade ettiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

“Ben bu odada çok genç yaşta başkanlık yaptım, şimdi de belediye başkanı olarak bu kürsüden konuşmak nasip oldu. Makine Mühendisliği benim hayalimdeki meslek. TMMOB ve MMO benim hayatımda çok önemli yeri var. Makine Mühendisi olarak Seyhan Belediyesine hep birlikte çok güzel hizmetler yapacağız, birlikte bu hizmetleri gerçekleştireceğiz. Seyhan’ı bir Şişli yapmayacağız, Ankara’nın Çankayası da olmayacak. Ancak buradan iddia ediyorum. Seyhan, Türkiye’nin örnek ilçesi olacak. Türkiye Seyhan modelini örnek alacak. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın. Biz birlikte bunu gerçekleştireceğiz.”

CHP’nin Seyhan Belediyesi’ni 1989 yılından bu yana ilk kez kazandığını da anımsatan Makina Mühendisi Zeydan Karalar, “Biz Seyhan’a hizmet için geldik. Seyhanlı hizmetin en iyisine layık. Bu hizmeti de hep birlikte gerçekleştireceğiz.” Şeklinde konuştu.

Zeydan Karalar Kimdir?
Zeydan Karalar, 1958 yılında Adana Merkez’de doğdu. İlk, ortaokul ve liseyi Adana’da okudu.
1977 yılında Demokratik Sol Yüksek Öğrenim Derneğini kurdu ve yönetim kurulu başkanlığını yaptı.

1977-1980 yılları arasında CHP İl Gençlik Kolları Saymanlığı ve Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı.1980 yılında Çukurova Üniversitesi Makina Mühendisliği’nden mezun oldu.

1981’de, 23 yaşında Makine Mühendisleri Odası Başkanlığına seçilerek Türkiye’nin en genç oda başkanı unvanını elde etti; 2 yıl bölge başkanlığı ve üst kurul (TMMOB) delegeliği yaptı.

 79-85 yılları arasında Çukobirlik’te İplik İşletme Şefi olarak çalıştı.

1985-1991 yılları arasında Alman AEG ETİ Endüstri A.Ş’de Müşteri Hizmetleri Yöneticiliği yaptı.

1991-1996 yılları arasında Çukobirlik İplik Dokuma Fabrika Müdürü ve Teknik Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1996-2007 yılları arasında Okan Tekstil A.Ş’de Genel Müdürlük yaptı. Kazakistan’da Okan-Antriko Entegre Teksitl Fabrikası’nı da kurdu ve Genel Müdürlüğü’nü yaptı.

 2005 yılında kendi şirketi A-TEKS Mühendislik’i. 2008 yılında ise ikinci şirketi Başkent Pres’i kurdu.

Şirketteki yönetimini sürdürürken siyasete de ara vermedi.

7 Temmuz 2010’da CHP Adana İl Başkanlğı’na atandı. Referandum çalışmalarını yürüttü. 23 Ocak 2011’de İl Kongresini de kazanarak bu göreve Genel Seçimler sürecinde de devam etti.

 Zeydan Karalar ADSİAD , MMO üyeliğini sürdürüyor