DÜZENLEME KURULU, BİLİMSEL İLETİŞİME ÖNEM VERİYOR

Sempozyumun eş başkanları Mühendislik Jeolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Reşat Ulusay, Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ulvi Can Ünlügenç, Mersin Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kemal Taslı, Sempozyum sekreteri ÇÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Tolga Çan ile Sempozyum ana destekçisi Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar amaçlarının araştırmacıları ve jeoloji camiasını buluşturarak bilimsel anlamda iletişimin ve işbirliğinin gelişmesine katkı vermek olduğunu belirttiler.

AMAÇ; BİLİMSEL VE TEKNİK ANLAMDA İŞBİRLİĞİNE KATKI KOYMAK

2 yılda bir gerçekleşen Sempozyumun bilgi paylaşımı açısından önemli olduğunu vurgulayan düzenleme kurulu üyeleri,  Ulusal Mühendislik Jeolojisi ve Jeoteknik (MÜHJEO’2017) Sempozyumunun,  mühendislik jeolojisi - jeoteknik (hidrojeoloji ve jeotermal enerji de dahil olmak üzere) alanında yapılan araştırmaların sunulması ve tartışılması, teknik ve bilimsel gelişmelerin uygulamalı jeoloji camiası mensupları arasında paylaşılması, bu alanda çalışan araştırmacıları, mühendisleri, firma temsilcilerini, yönetici çevrelerini ve öğrencileri aynı platformda buluşturarak bilimsel ve teknik anlamda daha yaygın ve yararlı bir iletişimin ve işbirliğinin sağlanmasına büyük katkı sağlayacağını ifade ettiler.
Düzenleme kurulu üyeleri, sempozyumun; araştırmacıları, mühendisleri, yöneticileri ve akademisyenleri bir araya getirirken, aynı zamanda tüm katılımcılar için gelecekteki eğilimleri ve fırsatları da sunacağını kaydettiler.

BİRİ ÇAĞRILI 46 TEKNİK BİLDİRİ SUNULACAK

12-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek sempozyumun açılışı 12 Ekim Perşembe günü saat 10:00’da Mithat Özsan Amfisinde gerçekleşecek.
Sempozyumda, Mekansal planlamada Mühendislik jeolojisi ve Jeoteknik, Yeraltı açıklıklarında mühendislik jeolojisi ve jeoteknik, Tarihi yapıların korunmasında Mühendislik jeolojisi, Su yapılarında Mühendislik jeolojisi ve Jeoteknik, Madencilikte Mühendislik jeolojisi ve Jeoteknik,Kaya ve zeminlerin Jeo-Mühendislik özellikleri, Mühendislik uygulamalarında hidrojeoloji, Jeoteknikte sayısal modelleme teknikleri, Mühendislik jeolojisinde tehlike ve risk, Depremlerle ilgili zemin davranışları, Yer seçiminde mühendislik jeolojisi, Kaya kütlelerinin karakterizasyonu, Mühendislik Jeolojisi eğitimi, Doğal Yapı Malzemeleri, Jeotermal Enerji ve Çevre Jeotekniği konularında 1’i çağrılı olmak üzere 46 Teknik bildiri sunulacak.