Yönetim Kurulu Üyesi ve Adli Yardım Komisyonu Koordinatörü Av. Nevzat Elçi, Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz, Sayman Av. İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Alkan ve Denetleme Kurulu Başkanı Av. Erhan Sönmez'in de hazır bulunduğu ziyarette, mahalle muhtarlarının hukukî korumaya ihtiyacı olup da avukat tutamayanlar için devlet tarafından sağlanan adli yardım hizmetini anlatıp, Yüreğir ilçesi mahalle muhtarlarına konuyla ilgili bilgilendirici broşür ve afişler verdi.


"YAYGINLAŞTIRACAĞIZ"

Muhtarların kendisini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirip, teşekkür eden Baro Başkanı Av. Veli Küçük, "Biliyorum ki maddi durumu olmayan insanlarımız size gelip ne yapacaklarını soruyorlar. Bu konumdaki yurttaşlarımız için ücretsiz avukatlık hizmetinin olduğunu sizlerin anlatmasını istiyoruz. Adli Yardım Hizmetlerimizden yurttaşlarımızın daha fazla yararlanması ve yaygınlaştırılması için hep birlikte çaba göstermeliyiz. Muhtarlarımızın bu konudaki duyarlılığı bizleri de mutlu etmektedir" dedi.

717 KİŞİ BAŞVURDU

Yönetim Kurulu Üyemiz ve Adli Yardım Komisyonu Koordinatörü Av. Nevzat Elçi de, yurttaşlarımızın boşanma, nafaka, velayet vs. gibi durumlarla ilgili maddi durumlarının olmadığını belgelemeleri halinde baro olarak avukatlık hizmetinin ücretsiz verildiğini belirterek, "2017 yılında toplam 717 başvuru oldu. Amacımız bu sayının bu yıl daha da artmasını sağlamaktır." diye konuştu.