Ziyarette konuşan muhtarlar, eğitim ve ulaşım başta olmak üzere mahallelerinde yaşanan sıkıntıları anlatarak, Vali Coş’tan, sorunlarının çözümü için yardım istedi.

"AÇILACAK HER OKUL, BİZİ ÇOK MUTLU EDER"

Muhtarların, okul ihtiyaçları konusundaki taleplerini dinleyen Vali Coş, 2013 yılı okul planlamalarının yapıldığını ve ziyarete gelen bazı muhtarların mahallelerinde, yapımları devam eden okul inşaatlarının yakında tamamlanacağını söyledi.

Vali Coş, uygun arsa bulunması ve yerel yönetimlerin gerekli imar planlarını yapması durumunda, okul olmayan mahallelerde de bütçe olanakları dahilinde okul planlaması yapmaya hazır olduklarını ve açılacak her okuldan büyük mutluluk duyacaklarını vurguladı.

"DEVLET KURULUŞLARI, HİZMET KURULUŞLARIDIR"

Konuşmasında, vatandaşların refah ve huzurunun sağlanması için, dile getirilen sorunların çözümünün şart olduğuna dikkat çeken Vali Coş, "Devlet kuruluşları, halka hizmet kuruluşlarıdır. Halka hizmetle görevli tüm kurum ve kuruluşlar, bu bilinçle hareket etmelidir. Bizim görevimiz, kamu hizmetlerinin sağlıklı ve etkin şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktır. Dile getirdiğiniz sorunları çözümü için gerekli çalışmalar yapılacaktır" dedi.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet de hazır bulundu.