Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda yapılan söyleşiye öğrencilerin yanı sıra başta Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy olmak üzere üniversitenin idari ve akademik personeli katılım gösterdi.
 
Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, sanatın ve sanatçının toplum üzerindeki etkisine değindi. Prof. Dr. Ersoy, “Sanat, bir toplumun yansıması, duygu ve düşüncelerinin dışa vurumudur. Sanatçılar, toplumun özellikle de gençlerin rol model olarak benimsediği insanlardır. Dolayısıyla üstlendikleri misyon oldukça önemlidir. İşitsel ve görsel olarak sürekli göz önünde olan sanatçıların topluma karşı sorumlulukları oldukça fazladır. Değerli sanatçımız Murat Yıldırım’a bizleri kırmayıp aramızda olduğu ve düşüncelerini bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Ünlü sinema ve dizi oyuncusu Murat Yıldırım, öğrencilerle yaptığı söyleşide, bireyin ve sanatçının sosyal sorumluluklarına değenirek, bireyin nasıl bir sorumluluğa sahip olduğunu ve bunun aileye, topluma, ülkeye nasıl bir yansıması olduğunu verdiği örneklerle anlattı. Sosyalleşmenin öneminede değinen Murat Yıldırım, sosyal olmadan insanın yaşıyamıyacağını vurgulayarak, günümüzde insanların hiç kimseye ihtiyacı yokmuş gibi yaşadığından yakındı. Toplumuda insanların bir sıkıntıyla karşılaştığında, bu sorunu kendilerinde aramadığını aksine bu problemi dışarıda başkalarında aradığını söyledi. Herkesin kendini haklı gördüğünü ve kendisiyle yüzleşmediğini vurguladı.Yıdırım, “İnsanın kendini geliştirebilmesinindeki en önemli unsurun kendi hatasını göebilmesi ve herzaman eleştiriye açık olabilmesidir” dedi.
 
Yaptığı espirilerle sevenlerini gülme krizine sokan ünlü oyuncu, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Konuklarından gelen soru üzerine oyunculuğa nasıl başladığını anlatan Murat Yıldırım şunları söyledi; "Oyunculuğa üniversite yıllarında tiyatro ile başladım. İlk zamanlarda televizyon dizilerinde oynama fikrim yoktu. O dönemlerde tiyatro oyuncularının tv oyunculuğuna karşı bir duruşu vardı. Bir arkadaşım aracılığıyla BKM’de oynanan bir oyunda rol almam istendi. Rolüm beğenildi ve böylece kariyerime ilk adımı atmış oldum."
 
Söyleşiye öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Yoğun katılımın olduğu söyleşi, eğlenceli anlara sahne oldu.