KOSGEB Girişimcilik Eğitimi kursu, İŞKUR destekli kuaförlük kursu, gümüş işleme – takı atölyesi ve temel bilgisayar kurslarının verildiği merkezde Başkan Öztürk kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Kozan Belediyesi’nin kendi öz kaynakları ile Türkeli Mahallesi Gonca Sokakta inşa ettiği merkezde ayrıca İngilizce ve dekoratif ahşap süsleme kursları da açılacak. Kozan Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB İl Müdürlüğü’nün desteği ile açılan kurslara 25 – 64 yaş arası 425 kadın katılacak. Merkezde açılan kurslardan şimdiye kadar 75 civarında kadın mezun oldu.

Kozan Belediyesi Hayat Boyu Eğitim Merkezi’nin ilçeye yapılan en büyük eğitim yatırımlarından birisi olduğunu belirten Başkan Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Merkezimizde açılan kurslara kadınlarımızdan çok büyük ilgi var. Kendi imkanlarımızla inşa ettiğimiz binamızda, Avrupa Birliğinden aldığımız destekle açtığımız kurslar inanıyoruz ki bir çok yeni işyerinin açılmasına ön ayak olacak. Merkezimizde kadın istihdamını artırmaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri donanımlı bir ekip tarafından veriliyor. Merkezimizin Kozanımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, bizden desteğini esirgemeyen Kozan Halk Eğitim Merkezine, İŞKUR ve KOSGEB il müdürlüklerine teşekkür ediyoruz.”


Gümüş atölyesinde kursiyerlerin çalışmalarını da inceleyen Başkan Öztürk’e ziyarette Kozan Belediyesi Başkan Yardımcıları ve belediye bürokratları da eşlik etti.