Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün talimatı ile 2015 yılı Mart ayında başlayan çalışmalar Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Şantiye Şefliği ekiplerinin yürüttüğü proje kapsamında Cumhuriyet Mahallesi’nin ardından Şıh Efendi Bulvarı, Saimbeyli Caddesi, Üstün Sokak, Fehmi Özel Türkay Bulvarı, İmam Hatip Sokak, Ova Sokak, Irmak Caddesi, Sırkıntı Caddesi ve Şevkiye Mahallesinde altyapı ve yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları tamamlandı. Ekipler yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarına Varsaklar Mahallesi'nde devam ediyor. Proje ile Kozan altyapısının en büyük sorunu olan yağmur suyu baskınları ve taşkınları tamamen sona erdi.


Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, devam eden yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi. Başkan Öztürk açıklamasında; kent merkezinde aşırı yağmurlu havalarda altyapının yetersiz kalması nedeniyle işyerleri ve evler bazen su baskınları ile karşı karşıya kalıyordu. Vatandaşlarımızın yaşadığı bu olumsuzlukları gidermek amacıyla başlatılan yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarına devam ediyoruz dedi. Haberlerde izliyoruz çevre ile ve ilçelerde ki sel taşkınlarını. Göreve geldiğimiz ilk gün bu sorunların plan ve projesini hazırladıklarını ve işe koyulduklarını ifade eden Başkan Öztürk öncelikli olarak sel taşkınlarının oluştuğu ve oluşağı yerleri belirledik ve çalışmalarımıza ona göre başladık.

Alt yapının medeniyet olduğunu söyleyen Başkan Öztürk bir ilçenin en büyük sorunu alt yapı olduğunu ve alt yapı olamadan yapılan asfalt, kaldırım bir işe yaramadığını belirtti. Öztürk, Neden bugüne kadar kimse buna cesaret edemedi biliyor musunuz? Çünkü toprağın altına yapılan yatırım görünmez. Biz kıt kaynaklar ile mücadelemize devam ediyoruz ve edeceğizde. Kimsenin evini, işyerini su basmayacak bizim gayemiz bu. Biz hizmet için bu yola çıktık. Kozan'a ve Kozanlı vatadaşlarımıza hizmette de durmayacağız dedi.

Başkan Öztürk “Yağmur suyu drenaj hattına ilk olarak 2015’in mart ayında başladığını belirtti. Üç yıldır devam eden çalışmalarımıza vatandaşlarımızın desteği artarak devam etti. Kozanımızın merkezinde drenaj hattı döşemediğimiz çok az yer kaldı. Merkez mahalle muhtarlarımız da ekiplerimize destek oldu, yol gösterdi. Varsaklar’daki yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarımız kısa bir süre tamamlanacak dedi.