Bir süre önce Kanada’nın Nova Scotia eyaleti Eğitim Bakanı Gerry Pitman, Uluslararası 3-6 Yaş Çocuk Üniversitesi CEO’su Gökhan Gündoğdu’yu ziyaret edip, “Okul harika dizayn edilmiş, kurgulanmış. Buna benzer bir okulu Kanada’da görmek ve yapmak isteriz çünkü böylesi bizde yok. Harika bir okul” demişti. 

ADANA’YA GELİP GÖRMEK İSTERİM
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Çocuk Üniversitesi’ni duyduğunu ve bildiğini ifade ederek “Adana’da dünyaya örnek olacak bir okul yapılmasından çok mutlu oldum. İnşallah Adana’ya gelip bu okulu görmek istiyorum” dedi. Uluslararası 3-6 Yaş Çocuk Üniversitesi CEO’su Gökhan Gündoğdu, Müsteşar Tekin’in övgü dolu sözlerinin kendilerine moral verdiğini belirterek, “Sayın Müsteşarımız Doç. Dr. Yusuf Tekin beyin okulumuzun dünyaya örnek olmasından mutlu olduklarını söylemeleri biz eğitimcilere büyük manevi güç verdi. İşimiz okulculuk ve bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Sayın Müsteşarımızı okulumuza davet etmekten bizde gurur duyacağız” diye konuştu.  

İŞADAMLARINA ÇAĞRI
Türkiye’de özel sektörün eğitime girme oranının çok düşük olduğunu belirten Müsteşar Doç. Dr. Yusuf Tekin, “İşadamlarımızdan iki konuda talebim var. Bunlardan biri Türkiye’de özel sektörün eğitime girme oranı çok düşük yüzde 5’ler civarında. Güçlü özel sektör firmalarından okul yapmalarını istiyoruz. İkincisi ise işadamlarımız işletmelerini kendileri işletemeyeceklerse, okul, eğitim binası yapmalarını ve bize hayırsever olarak katkı sağlamalarını istiyoruz. Kendi çocukları, ülkemizin geleceği için bu katkıları bekliyoruz” şeklinde konuştu.