Mutfak çalışmasında öğrencilerin işbirliği, özgüven ve sorumluluk duyguları pekişiyor. Ekinfenli minikler, son olarak kendi elleriyle yaptıkları pizzaları afiyetle yiyerek, mutfaktaki yeteneklerini sergiledi. Ekinfen Kurucusu Ferdane Bayıldıran, “İyi kullanılmayan laboratuvar hikaye, doğru kullanılan atölye şahane” dedi.

 

Ekinfen Okulları’nda “Yeteneklerin Uygulamayla Geliştirilmesi” felsefesiyle oluşturulan çok sayıda atölyeden biri olan Mutfak Sanatları Atölyesi’nde öğrencilere, ailelerinden ayrıldıklarında, tek kaldıklarında kendi kendilerine yetmelerini sağlayacak, aç kalmalarını engelleyecek temel mutfak bilgisi aktarılıyor. Atölyede Kahramanmaraş sucuğu yapan, ekmek, poğaça, makarna, sahanda yumurta pişiren öğrenciler, böylece önemli bir beceriyle donatılmış olarak öğrenim hayatlarına devam ediyor. Okulda son olarak ilköğretim 1. sınıf öğrencileri pizza pişirdi.

BİRLİKTE MUTFAĞA GİRMENİN SAYISIZ YARARI VAR

Ekinfen Okulları Kurucusu Ferdane Bayıldıran, okul bünyesinde eğitim gören bütün sınıfların Mutfak Sanatları Atölyesi’nde beceri sahibi yapıldığını kaydetti. Bayıldıran, “Öğrencilerimizi GDO’suz, doğal beslenmeye teşvik ediyoruz. Yöresel tatları bilmeleri ve tek başlarına kaldıklarında yaşamlarını doğal, evde yapılmış gıdalarla idame ettirebileceklerini sağlayacak beceriyle donatıyoruz. Bu dersin bütün derslere yararı var. Çocuklar birlikte yemek yaparken kaynaşıyor ve ekip ruhu canlanıyor, işbirliği ve paylaşım öğreniliyor. Neyi ne kadar, hangi oranda kullanacaklarına dair kavramlara hakim oluyorlar. Kendi işlerini kendileri yaparak sorumluluk üstleniyor ve bir şeyler üretiyorlar. Bu da özgüven kazandırıyor. Böylece yemek yapmayı hayatı boyunca unutmuyor” dedi.

 Bayıldıran “İyi kullanılmayan laboratuvar hikaye, doğru kullanılan atölye şahane” mesajıyla konuşmasını sonlandırdı.