Yüreğir Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde kıyılan nikâhta  damatlar “Hastalıkta ve sağlıkta, iyi günde ve kötü günde, eşime şiddet uygulamayacağıma söz veriyorum” şeklindeki sözleşmeyi imzaladılar.

Yüreğir Belediyesi Evlendirme Salonunda yapılan törende 20 çiftin nikâhları kıyıldı. Nikâhları kıyılan çiftler mutlu bir yuva için 'Kadına Şiddete Hayır' sözleşmesi imzaladılar. Nikah töreninde bir konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan dünyanın her bölgesinde kadınlara yönelik şiddet sonucu hayatını kaybeden, yaralanan veya sakat kalan kadınların bulunduğunu belirterek 'Kadınlar ve erkekler her şeyden önce ikisi de insandır. Ama kadının ayrı bir yeri ve önemi vardır. Kadınlarımızın eğitimi çok önemlidir. Kadını eğitirsek, toplumu eğitiriz. Kadına şiddeti hepimiz kınıyoruz. Kadınlarımızın şiddet görmemesi için her türlü tedbirin alınması hepimizin görevidir.

 Kadınlar, annemiz, eşimiz, kızımız, bu mealde her biri canımız ciğerimizdir. Böyle önemli günlerde topluma yön veren kurumların ve kanaat önderlerinin üzerine düşen görevlerinden biri de farkındalık oluşturmaktır. Böylelikle kadına yönelik şiddetin toplum içinde normalleşmesini engelleyebiliriz. Biz inanıyoruz ki, temeli böyle atılan yuvalar, yeni bireyler büyüdükçe insanlarımızı olumlu yönde değiştirebileceğimizi düşünüyorum. Bu anlamlı günde hazırlanan bu sözleşmeye imza atan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ve bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.' dedi.

BİRLİKTE PASTA KESTİLER, GELİN VE DAMATLIK BÖÜLÜMÜ HİZMETE AÇILDI

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla nikâhları kıyılan çiftler Başkan Çelikcan'la birlikte düğün pastasını kestiler. Yüreğir'de ihtiyaç sahibi gelin ve damatlara hizmet verecek olan 'Gelinlik ve Damatlık' bölümünü de hizmete açan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 'Vatandaşlarımızın bu mutlu gününde gelin ve damatlıklarını biz veriyoruz. Bize başvurup ölçülerine uygun olanları alabileceklerdir.' şeklinde konuştu.

 

MUTLU BİR YUVA İÇİN 'KADINA ŞİDDETE HAYIR' SÖZLEŞMESİ

Ailemizin temelini atarken;

Çıkacak sorunlarımızı, sevgi dilini kullanarak çözüm yolları geliştireceğime, çocuklarımızın iyi yetişmesi için evimizin sıcak, sevimli ve mutlu eden bir ortam olmasını sağlayacağıma, ortak ideallerimizi ömür boyu sevgi, saygı ve güvene dayalı birlikte yaşamı hedefleyeceğime, hastalıkta, iyi günde ve kötü günde eşime asla ve asla şiddet uygulamayacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum.