Amfi tiyatroyu dolduran anne ve babalarına birbirinden güzel gösteriler yapan Ekinfenli çocuklar, Ekinfen Okulları  Kurucusu Ferdane Bayıldıran’ı mutluluktan ağlattı. Kutlamayı, anne ve babaların da gelebilmesi için 27 Nisan Cumartesi günü gerçekleştiren Ekinfen Okulları Yönetimi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini şenliğe dönüştürdü. Sabah saatlerinde amfi tiyatroda toplanan ebeveynler, çocuklarının birbirinden renkli ve güzel gösterilerini izledi. Öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları sunumları sahneleyen Ekinfenli minikler dans etti, şarkı söyledi, şiir okudu ve tiyatral aktiviteler gerçekleştirdi. TBMM’nin toplanmaya başladığı ilk günlerden canlandırmaların yapıldığı açılış etkinliğinde, Mustafa Kemal Atatürk ve Halide Edip Adıvar’ın, manda ve himaye isteyenlerle yaptıkları fikir mücadelesi tiyatral bir dille anlatıldı.

KATILIMCILAR ÇOK DUYGULANDI

Modern, halk, Kafkas, Batı ve güncel danslardan örnekler sunan, koro halinde parçalar seslendiren minikler, Cumhuriyet ve Atatürk konulu şarkılarla amfiyi dolduran anne ve babalarını duygulandırdı. Ekinfen Okulları Kurucusu Ferdane Bayıldıran, ellerinde bayraklarla, Atatürk ve Cumhuriyet temalı şarkıları söyleyen öğrencileri izlerken gözyaşlarına hakim olamadı. Genel Müdür Mahmut Reyhanioğlu da bir yandan ağladı, bir yandan Bayıldıran’a destek oldu. Velilerin, çocuklarını gururla ve hayranlıkla izlediği gösterilerin ardından okul bahçesinde öğle saatlerinde karnaval vardı. Sıkma, çiğ köfte, tatlı, pasta ve çeşitli yiyecek içeceklerin ikram edildiği özel günde, öğrenciler arasında yarışmalar yapıldı.

Ekinfen Okulları Kurucusu Ferdane Bayıldıran, Ekinfenli öğrencileri yetiştiren anne ve babalara, minikleri aylarca çalışarak 23 Nisan için hazırlayan öğretmenlere teşekkür etti ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Ekinfen Okulları Genel Müdürü Mahmut Reyhanioğlu ise, böyle çocukları olan bir ülkede egemenliğin sonsuza kadar kayıtsız şartsız milletin olacağını belirtti.