“Sağlık Emekçilerine Performans ücretlendirmesi değil, genel bütçeden eşitlikçi ve adaletli temel ücret ödenmelidir” diyen Yüksel, “Performans sistemine derhal son verilmeli, döner sermaye geliri olarak ödenen ücretler temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmalı, fiili hizmet tazminat yasası eşit adil bir biçimde hemen çıkarılmalıdır” dedi.

SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
"Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri sendikası olarak, yıllardır performans sisteminin adaletsizliğini, bu sisteme olan itirazımızı anlatmaya çalıştık. Performans gelirleri temel ücrete yansıtılmadığından emekliliğe de yansıtılmamaktadır. Güvenceli bir ücret politikasına tamamen aykırı olan bu uygulama en önemli mücadele alanlarımızdan biri oldu. Performans sistemine topyekûn itirazımız hali hazırda çözüm bulmamışken, sistemin kendi içinde çelişkileri de gitgide derinleşmekte ve iş barışını ciddi şekilde bozmaktadır. Bu sistemde farklı işyerlerinde aynı işi yapan sağlık emekçileri farklı ücret almaktadır. Aynı işyerinde aynı meslek gurupları bile ayrı ücretler almakta  özellikli birim olarak belirlenen ameliyathane, acil, yoğun bakımda çalışanlar diğer servislerde çalışana göre daha fazla ücret almaktadır. Ve hatta yoğun bakımlar da kendi içinde ayrışmakta birinci basamak yoğun bakımda çalışanlarla üçüncü basamakta çalışanlar arasında döner sermaye ödemeleri farklı olmaktadır. Sağlık emekçilerinin gelirleri tamamen belirsiz, güvencesiz ve adaletsizdir. Özellikli birimlerde yani yüksek döner sermaye ücreti ödenen birimlerde çalışmak dağıtılacak miktar tamamen idarecinin inisiyatifinde olan bir durumdur. Bu durumda, kimin hangi işyerinde, hangi serviste görevlendirileceği hangi ölçütlere göre yapılmaktadır sorusuna yetkililerin yanıt vermesi gerekir. Ocak 2018 de hastane geliri 2017 Ocak ayına göre yüksek olmasına rağmen, Yüksek vergi dilimine de girilmemiş olduğu halde Adana Devlet Hastanesi çalışanları neden diğer hastanelere göre daha az döner sermaye almıştır, giderek bu ücret daha da mı düşecektir,  ne değişti de çalışanın aldığı döner sermaye azaldı, Adana da ki diğer hastanelere göre neden daha düşük yetkililerin bu duruma açıklık getirmesi gerekir.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri olarak; performans sistemine derhal son verilmeli, döner sermaye geliri olarak ödenen ücretler temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmalı, fiili hizmet tazminat yasası eşit adil bir biçimde hemen çıkarılmalıdır. Eşit, güvenceli, insanca yaşanacak bir ücret politikası derhal hayata geçirilmelidir"